Skal ta Bergen Group inn i fremtiden

edit today

Asbjørn Grini (50) er ansatt som leder for Bergen Group Services sin nysatsing på grønn energi, som skal styres fra Staume. – Vi har kompetansen som trengs, mener Grini.

Bergen Group Services AS kjøpte i februar i fjor Fjell Industries AS på Straume. Kjøpet tilførte Bergen Group Services nærmere 3.500 kvadratmeter med ekstra produksjonsfasiliteter, godt tilrettelagt for fremtidig produksjons- og serviceoppdrag. Avdelingen på sotra har ca 30 ansatte, i tillegg til konsernledelsen med fire-fem ansatte.

Les også: Bergen Group Services flytter til Sotra

Sonderer terrenget

Nå har selskapet blinket ut energi og industri som et vekstområde de kommende årene og ansatt Asbjørn Grini. Grini (50) er utdannet maskiningeniør, og tar med seg omfattende ledererfaring fra blant annet flere år som konserndirektør for HR og KHMS i Bergen Group.

– Vi sonderer nå markedet innen grønn energi og har flere tilbud ute som kan gi oss en avklaring i løpet av første kvartal, sier Grini til vnr.no.

Den nye «Energi & Industri»-avdelingen er tilført ytterligere salgsressurser som skal brukes for å realisere vekstplanene.

Utnytter kompetansen

Adm. dir. Frode Johansson i Bergen Group Services ser store muligheter til å vokse innenfor et område som gir mulighet til å utnytte mye av den kompetansen og kapasiteten selskapet allerede har tilegnet seg.

– Bergen Group Services AS vil også i fremtiden opprettholde et sterkt fokus på maritim service og leveranser inn mot landbasert industri. Nå ønsker vi i tillegg å utvikle våre eksisterende leveranser inn mot olje- og gassindustrien til å omfatte et marked som dekker hele energisektoren, sier Frode Johansson.

Det fremtidsrettede «grønne» energimarkedet representerer i så måte en spennende mulighet, både direkte mot nye kunder og gjennom samarbeid med andre aktører.

Bergen Group Services AS er et heleid datterselskap av det børsnoterte konsernet Bergen Group ASA.

Les også

Meny