Slik blir det gode liv på Bildetangen når denne delen av Sotra Kystby er utbygd. Illustrasjon: Link Signatur/Mir

Slik vil vi bo!

edit today

Resultatene av en fersk spørreundersøkelse, som ble offentliggjort i dag, viser en økende interesse for å bo i Sotra Kystby. Den positive oppslutningen om byen som er under utvikling i området Bildøy – Straume, tyder på at hele 20.000 personer i området vest for Bergen sentrum ønsker å bosette seg i kystbyen.

Tiltrekker unge

Et representativt utvalg respondenter i Fjell, Sund, Øygarden og Askøy, samt bydelene Laksevåg/Loddefjord og Fyllingsdalen i Bergen, har svart på undersøkelsen, som er utført av Respons Analyse for Sotra Kystby. Interessen er størst blant de som allerede er innbyggere i regionen. Det er særlig unge personer under 30 år, som ønsker å bo urbant. Interessen for å bo i leiligheter er økende, viser undersøkelsen.

Urbane leiligheter

Av de som kan tenke seg å bo i kystbyen, ønsker halvparten å bo i leilighet, mens knapt en tredjedel vil bo i enebolig. Av de som allerede bor på Sotra, ønsker mer enn halvparten å bo i leilighet og 26 prosent vil bo i enebolig. Flere boligprosjekter er under realisering i Sotra Kystby, blant annet Straumsfjellet Panorama, som i kveld presenteres på et informasjonsmøte i Straume Teknologisenter kl 18. I mars blir Straumehagen med 43 leiligheter lagt ut for salg, et solrikt område like ved Sartor Storsenter.

Les også

Meny