Bilde fra OTD 2015.

Slukkegass gir millionavtale

edit today

Sontum Fire & Safety har fått oppdraget med å skifte ut CO2-anlegget på Jorunn Knutsen/Åsgard C.

– Dette holder fem-seks mann i arbeid et helt år, sier daglig leder Audun Hellesøy til vnr.no. Han kan ikke si noe nærmere om avtalens verdi.

Les også: Slukker brann – uten vann

Den nysignerte kontrakten med Knutsen NYK Offshore Tankers AS har dermed stor verdi for Ågotnesbedriften, som har spesialisert seg på bruk av Inergen-gass fra Fire Eater Norge AS. De hadde den beste tekniske løsningen, ifølge en pressemelding.

Skiftes mens fartøyet er i drift

Anlegget skal skiftes ut delvis i drift og delvis ved dokking i Haugesund i august 2016. Det er en meget kompleks jobb å fase ut deler av anlegget i drift.

– Vår branntekniske kompetanse blandet med fleksibilitet, prosjektgjennomføringsmodell og Fire Eater Norges erfaringer fra tilsvarende installasjoner vil bli vesentlig for å spare Knutsen for et lengre verftsopphold ved å løse dette mens fartøyet er i drift, sier Hellesøy.

– Vi har tilpasset oss markedet

Tross nedgangstider i markedet sikret Sontum seg tre viktige kontrakter i fjor. Sontum har de siste årene hatt en formell samarbeidsavtale med Fire Eater og begge parter er strålende fornøyd med at Knutsen-rederiet satser på en lokal leverandør.

Les også: Sontum med ny rammeavtale

– Vi ser på dette som en bekreftelse på at vi har tilpasset oss et marked som stadig er i utvikling. Vi har spesialisert oss på å levere miljøvennlig og personsikker slokkeluft, sier dagligleder i Fire Eater Kjell Arne Strømstad i pressemeldingen.

Nye regler om CO2-utfasing

Jorunn Knutsen er et fartøy og Åsgard C er et lagerskip for kondensat knyttet opp mot feltet Åsgard, som samlet er blant de største utbyggingene på norsk sokkel. Utfasingen av CO2-anlegget skjer i tråd med Sjøfartsdirektoratets nye regler om utfasing av slike anlegg.

– Vi er klar til å vise markedet hvem som er ledende på denne type prosjekter, sier Hellesøy.

Sontum er en del av Align-konsernet som gjennom sine 5 selskaper er en stor leverandør av løsninger og produkter innen teknisk sikkerhet til den internasjonale olje og gass-industrien. Sontum er også en ledende aktør innen det maritime markedet i Norge.

Les også

Meny