JUL IGJEN: Julemarkedet på Sartor Storsenter åpner 2. desember og holder åpent de tre første helgene i desember.

Snart jul i Sotra Kystby

edit today

Årets julemarkedet holdes under lystaket på Sotraplassen. Totalt 15 utstillere kommer til å fylle de 9 julebodene gjennom de tre helgene i desember.

– Vi har tro på at miljøet og stemningen på julemarkedet kommer til å bli veldig god. Det vil dufte godt av smultringer og annen god mat. Her kan man finne både håndmalte julekuler og annen fin juledekor, forteller Linn T. Olsvoll, prosjektleder i Sartor Senterforvaltning AS.

I julebodene vil det blant annet bli solgt hjemmelagde lefser, håndsydde klær og puter, Tupperware, håndlagde glassprodukter, treleker, barnetøy og duftlys.  I tillegg vil Donut House og Pasty World ha egne boder.

Strilalam selger pinnekjøtt

– Vi har vært så heldige å få med Strilalam den andre og tredje helgen i desember. Her vil de selge sitt berømte pinnekjøtt og annet godt lammekjøtt. Strilalam selges vanligvis på Bondens Marked og på Algrøy, så vi synes at det er veldig stort at det nå blir tilgjengelig på julemarkedet, sier Olsvoll.

I midten av julemarkedet vil det også være en bålpanne.

– Her kan folk varme seg og ta med seg noe å grille som for eksempel, pøser eller marshmallows, oppfordrer Olsvoll.

Lover underholdning og julestemning

Hver helg blir det underholdning med teater, musikk, skoleklasseopptredener og korps. Søndag 4. desember avholdes den årlige Nissefesten.

– Vi skal gjøre vårt for å lage god julestemning, og krysser fingrene for at vi får en kald og fin desember med lett snødryss, sier Olsvoll.

Årets julemarked blir enda mer komprimert enn tidligere.

– Vi opplevde at stemningen og samholdet ble bedre i fjor enn året før, og det er nettopp det vil oppnå for å skape den gode julemarked-opplevelsen, forteller Olsvoll.

I fjor hadde julemarkedet en total omsetning på 394 000 kroner.

– Dekor Design var den utstilleren som hadde høyest omsetning i fjor, og vi er glad for å ha dem med i år også! Vi er forventningsfulle og håper at årets julemarked blir enda mer besøkt enn i fjor, slik at alle utstillerne får vist seg frem, sier Olsvoll.

Julemarkedets åpningstider:

  • Fredager fra 16:00 -20:00
  • Lørdager fra 12:00 -18:00
  • Søndager fra 14:00 -19:00

Les også

Meny