TRENGER DU OPPLÆRING? TA KONTAKT: Daniel Kvamme (studiekonsulent) og Wenche Fonneland (avdelingsleder) ved Folkeuniversitetet. Foto: Silje Ulveseth

Søk om penger til opplæring i din bedrift

edit today
Alle virksomheter og organisasjoner kan søke Kompetansepluss. Ta kontakt med Folkeuniversitetet, som hjelper deg med å skrive søknad.

− Alle kan søke. Vårt mål er å heve basiskompetansen til de ansatte og gi faglig oppdatering. Forskning viser at bedrifter får bedre resultat og arbeidsmiljø, og at de ansatte blir tryggere i jobben sin etter å ha gjennomført relevant opplæring, opplyser Wenche Fonneland, avdelingsleder i Folkeuniversitetet.

Gjennom tilskuddsordningen Kompetansepluss kan ansatte få opplæring i grunnleggende ferdigheter i lesing, skriving, regning, muntlig, ikt og norsk eller samisk.

− Innen disse rammene har vi store spillerom. «Alle kan jo lese eller skrive», tenker nok mange. Poenget er at dette er ferskvare. Vi kan tilrettelegge kurs som gir tips til alt fra kontraktlesing, til å skrive søknader, dokumentasjon og anbud, forklarer Daniel Kvamme, som er studiekonsulent i Folkeuniversitetet.

Det skal gagne bedriften

Basisferdigheten er praktisk rettet mot bedriften som søker om opplæring, slik at det skal være så relevant som mulig.

− Mange kommer ofte rett fra videregående til jobb i butikk, og har tilegnet seg mye kunnskap uten å nødvendigvis ha mye papirer på det. Undersøkelser viser at arbeidstakere får større mulighet til å ta fagbrev eller annen opplæring etter å ha deltatt på slike kurs, forklarer Fonneland.

Hver eneste kurs blir formet etter søkerens behov, slik at de får mest mulig nytte av det.

− Dette skal gagne bedriften og gi merverdi. Søknaden blir ikke godkjent hvis den ikke er arbeidsrettet, understreker Fonneland.

Fikk kurs i sosiale medier

Sartor Storsenter har, sammen med Folkeuniversitet, gjennomført flere kurs de seneste årene, og er strålende fornøyd med samarbeidet.

− Vi har kjørt en del kursing på de ansatte og fått utrolig mye igjen for det. Mange butikksjefer som har jobbet lenge i yrket trenger faglig påfyll. Det skjer mye innen digitalisering og sosiale medier, derfor søkte vi i fjor om midler til et kurs om hvordan butikkene kan bruke sosiale medier. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på kurset, forteller Hans Jarle Einarsen, markedssjef på Sartor Storsenter.

Han roser Folkeuniversitetet for arbeidet de har gjort med å få kursene tilpasset senterets behov.

− De er veldig tilpasningsdyktige – vi er et kjøpesenter som er åpent fra tidlig til seint. Slike kurs må bli lagt skikkelig til rette, ellers vil folk velge det bort, sier Einarsen.

[image_with_animation image_url=»18363″ alignment=»» animation=»Fade In» border_radius=»none» box_shadow=»none» max_width=»100%»]

POSITIV: Hans Jarle Einarsen, markedssjef ved Sartor Storsenter, er storfornøyd med samarbeidet de har med Folkeuniversitetet. − Vi kan aldri få nok opplæring, så det er helt genialt for oss å ha et slikt samarbeid hvor vi også får midler til slike kurs. Foto: Silje Ulveseth

[divider line_type=»No Line»]
Gratis kurs, men bedriftene må bidra

Midlene fra Kompetanse Norge dekker alle utgifter til opplæring, mens bedriftene må stå for en egenandel.

Det kan for eksempel være:

  • Opplæringslokaler (eksempelvis egne lokaler)
  • Gi en bonus til ansatte som deltar
  • Ta opplæring i arbeidstiden
  • Gi den ansatte avspasering for gjennomføring av kurs

− Det finnes mange måter å gjøre dette på. Bedriften må motivere sine ansatte til å gå på kurs. Noen har ikke mulighet til å ta opplæringen i arbeidstiden, så da blir det opp til bedriften å løse dette, sier Fonneland i Folkeuniversitetet.

Lurt å ta tidlig kontakt

Det er mye arbeid knyttet til søknadsprosessen, derfor ber Folkeuniversitetet bedrifter eller organisasjoner om å ta tidlig kontakt – selv om søknadsfristen er i november.

− Jo lengre dialog, jo bedre søknad blir det. I søknadsprosessen snakker vi med flere ledd i bedriften, slik at vi finner et kurs som flest mulig får nytte av. Vi kjenner rammevilkårene til søknaden, skriver den og bedriften godkjenner før innsending, forteller Kvamme.

− Hvis det er mindre bedrifter som ønsker å søke om opplæring, kan vi også søke på vegne av Vest Næringsråd. Samme bransje har gjerne samme utfordringer, og da kan vi holde felleskurs, sier Fonneland.

Vurderer du å søke? Ta kontakt med Wenche Fonneland på telefon: 56 31 38 32 eller epost: Wenche.Fonneland(a)folkeuniversitetet.no.

Les også

keyboard_arrow_up