Anved Aarbakke jr, daglig leder i Solid Vedlikehold. Foto: Silje Ulveseth

Solid Vedlikehold har fått finske eiere

edit today
Familiebedriften hadde et par tøffe år med nedbemanning, lønnsreduksjon og kostnadskutt. Nå går Solid Vedlikehold bedre enn noensinne og kjøpes opp av det store finske Kymppi-konsernet.

Ågotnes-bedriften Solid Vedlikehold AS er en av Nordens eldste korrosjonsentreprenører, og ble etablert av Anved Aarbakke Sr i 1973.

1. september 2017 ble familieselskapet kjøpt opp av finske Kymppi Group, som de har samarbeidet med i flere år. Anved Aarbakke jr. vil fortsette som daglig leder i Solid Vedlikehold og blir også aksjonær i det finske konsernet.

− Oppkjøpet gir oss store muligheter. Vi sikrer arbeidsplassene og utvider arbeidsmarkedet vårt i Finland, Sverige og Norge, sier Aarbakke jr.

Kymppi Group har som mål å være ledende innen industriell isolasjon, vedlikehold og stillas i Skandinavia. Sammen med Solid Vedlikehold blir selskapet nå styrket som ISO-bedrift (isolasjon, stillas og overflatebehandling).

− Vi trengte dette for å videreutvikle selskapet. Et bredere utvalg av produkter gir også større fordeler for kundene, forteller Aarbakke jr. om oppkjøpet.

Anved Aarbakke jr, daglig leder i Solid Vedlikehold.

Anved Aarbakke jr, daglig leder i Solid Vedlikehold.

Gikk fra 150 til 250 ansatte på ett år

Det har ikke bare vært gode nyheter for Solid Vedlikehold. Tøffe nedgangstider etter oljeprisfallet førte til at bedriften måtte gjennom en hard omstilling og store kostnadsreduksjoner for å klare seg.

Høye faste kostnader, for stort fokus på omsetning, betalingsproblemer og konkurser hos kundene, førte til at Solid Vedlikehold tapte mye penger.

− Vi hadde et negativt resultat fra 2014-2015 på 28 millioner. Det var så alvorlig at vi måtte gjøre noe. Vi gikk fra å være rundt 400 til 150 ansatte i perioden 2014 – 2015 og de gjenværende medarbeiderne måtte også ned i lønn, sier Aarbakke.

Selskapet jobber fortsatt med omstilling, og gikk med overskudd i 2016. Nå er Solid Vedlikehold oppe i 250 ansatte.

− 2017 har vært et av de beste årene vi noen sinne har hatt. Vi jobber med positive marginer. Det er veldig kjekt etter to dårlige år, forteller Aarbakke jr.

Trenger flere ansatte

Kymppi Group har lenge vært store på isolasjon og stillas, og har gjennomført store prosjekter i Uruguay, Skandinavia og i andre deler av Europa.

− Oppkjøpet av Solid Vedlikehold styrker Kymppi Groups posisjon i det norske isolasjons- og stillasmarkedet. Den sterke overflatebehandlingsteknologien komplementerer Kymppi Groups eksisterende tilbud på tjenester, samtidig som det forbedrer vår evne til å betjene en nasjonal og internasjonal kundekrets, sier Jussi Yli-Niemi, konsernsjef i Kymppi Group, i en pressemelding.

I år er det ventet at Kymppi Grouo vil omsette for 600 millioner, og totalt vil de være 600 ansatte.

− Vi har som målsetning å passere en milliard i omsetning og vil bygge opp selskapet. Vi må trolig ansette flere i løpet av året, sier en smilende Aarbakke jr.

Les også

Meny