DREAM TEAM: Daniel Sture Solberg og Ole Martin Halvorsen. Foto: Silje Ulveseth

Sotra videregående vant fylkesmesterskap i automasjon

edit today
Både vg2 og vg3-klassen er best i Hordaland i automatisering.
[divider line_type=»No Line»]

− Det er gøy å vinne! Det er ikke bare vi, men skolen som vinner. Jeg synes det er veldig bra at de arrangerer dette og vi har en utrolig bra skole, sier Daniel Sture Solberg, som går i vg3-klassen på Sotra vidaregående skule.

Han har akkurat vunnet fylkesmesterskap i automasjon sammen med klassekamerat Ole Martin Halvorsen. Rundt halsen henger en gullmedalje og i hånden har de den gjeve vandrepokalen.

Lærerik og motiverende konkurranse

Onsdag 6. februar konkurrerte de mot elever fra Bergen Maritime videregående skole, Knarvik vidaregåande skule, Slåtthaug videregående skole og Stord vidaregåande skule.

To tidligere elever fra Sotra vidaregåande med fagbrev var dommere. Elevene fikk fem ulike oppgaver og en time til å løse hver enkelt oppgave, og dommerne gav poeng for funksjonalitet og for rask fullføring av oppgaven. Her kom Sotra videregåande best ut.

− Jeg synes det har vært veldig lærerikt. Vi har samarbeidet om forskjellige utfordringer og oppgaver, forteller Ole Martin Halvorsen.

− Vi ser at konkurransen virker veldig motiverende på elevene. De øver sammen og vi merker at positiviteten øker blant alle, sier Morten Ramberg, lærer for vg2 automasjon i Sotra videregående skule.

VG2 OG VG3: Fra venstre: Ole André Eide Sund, Daniel Morlandstø, Ole Martin Halvorsen og Daniel Sture Solberg. Foto: Silje Ulveseth

VG2 OG VG3: Fra venstre: Ole André Eide Sund, Daniel Morlandstø, Ole Martin Halvorsen og Daniel Sture Solberg. Foto: Silje Ulveseth

Vg2-klasse vant 1. plass

Tirsdag 5. februar konkurrerte vg2-klassene fra alle de fem skolene, og også her kom Sotra vidaregåande skule best ut. Da stod programmering og oppkobling på agendaen.

Ole André Eide Sund og Daniel Morlandstø fra vg2 vant 1. plass, og fikk som belønning lov til å konkurrere mot vg3 på onsdagen. Her havnet de på en imponerende 4. plass.

− Vi har lært hva det forventes av oss til neste år. Noen av oppgavene var 3. klasse pensum som vi ennå ikke har hatt, sier en storfornøyd Daniel Morlandstø fra 2. klasse.

− Jeg synes det er utrolig tøft gjort av guttene! De klarte det – og  Edmund (lærer) og jeg er så stolte, roser lærer Ramberg.

Skolen satser stort på automasjon, og er førstevalget til elever som vil utdanne seg innen elektrofag.

− Vi er den eldste skolen, men har det aller beste utstyret, sier Ramberg fornøyd.

Han viser Vest Næringsråd rundt i verkstedhallen hvor det er 30 styringsbokser til en verdi av 2,4 millioner kroner. Elevene har hver sin boks som de jobber med på skolen.

Videre til NM i Oslo

10. – 11. april representerer Daniel Sture Solberg og Ole Martin Halvorsen Hordaland i semifinalen i Oslo. Her skal de konkurrere mot lærlinger og vinnerne går videre til VM i Dubai.

− Dette er en utrolig bra konkurranse. Vi får se hva de gjør annerledes på andre skoler og knyter bånd med andre elever, sier Ole Martin Halvorsen.

Nå ser de frem til å konkurrere i NM.

SE FLERE BILDER:
[metaslider id=»19018″]

Les også

Meny