Slik blir Sotra Kino. Illustrasjon: Arkitekt Rolv Eide / 3D Pro

Sotras nye konferansearena

edit today

I hjertet av Sotra Kystby kommer en moderne kino med 5 saler og plass til 720 personer. Kinoen, som nå er under bygging, åpner dørene for publikum i mai 2015. Den største kinosalen har plass til 250 personer og de fire andre salene har plass til 150, 150, 100 og 70 personer. Den minste salen blir en VIP-sal med ekstra høy kvalitet, blant annet med ekstra behagelige stoler og enda mer plass til beina.

Etterlengtet tilbud

En markedsundersøkelse viser at dette er et etterlengtet tilbud til beboerne. – Dette åpner også for store muligheter for næringslivet, sa kinosjef Rolf Øvretveit på Augusttreffet til Vest Næringsråd denne uken. Sotra Kino AS, som innehar konsesjon for kinodrift på Sotra, eies 75 % av Sartor Holding AS og 25 % av Radio Sotra AS. Styret i Sotra Kino AS vedtok i går at SF Kino AS skal få drifte kinoen i Sotra Kystby.

Naturfagopplevelser

Vegg i vegg kommer Vil Vite Sotra. Styret avgjorde denne uken at man ønsker å gå videre med planene for et vitensenter på Sotra, som skal være et opplevelsessenter for å stimulere til interesse for realfag. Nå intensiveres arbeidet med innholdet i senteret, som blir en mer moderne utgave av vitensenteret på Marineholmen i Bergen. – Vi ønsker å komme i kontakt med sponsorer. Vi er avhengige av å ha gode samarbeidspartnere, både når det gjelder den finansielle biten og den faglige, sier administrerende direktør Svein Anders Dahl i Bergen Vitensenter, som var tilstede på Augusttreffet og snakket om planene. – VilVite i Bergen har utviklet seg til å bli en attraktiv møteplass mellom næringsliv, utdanning og publikum, i tillegg til å være et lærings- og opplevelsessenter. Disse erfaringene vil vi ta med oss til Sotra, sier han til VNR.no.    

Les også

Meny