Dette er avleggs. Illustrasjonsfoto: VNR.no

Sparte 10 mill med elektronisk signering

edit today

DNB og Vest Næringsråd inviterte til kveldsseminar om eSignering tirsdag 10. september. Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) har alene 4289 hybelenheter i og utenfor Bergen sentrum, som tilbys studentene. Slikt blir det mye papirarbeid av. For fem år siden tok SiB i bruk elektronisk signering – mindre papirarbeid og store besparelser både i tid og kroner. – SiB har kalkulert kostnadene til 70 kroner per dokument for signering på tradisjonell måte. Vi mener at kostnadene ligger et sted mellom 70 – 100 kroner per dokument, sier salgsdirektør Kristian Bjerknes i Signere.no til VNR.no.

– Hundre prosent trygt

– Vi har 19 studentsamskipnader blant våre kunder, som har kuttet kostnadene betydelig med eSignering. Samlet har de oppgitt at de har spart et sted mellom 8 – 10 millioner kroner, legger Bjerknes til. Signere.no er en webportal der kundene logger seg på og laster opp dokumenter som skal signeres. Mottakeren får en e-post med link til dokumentene og signerer ved hjelp av sin personlige bankID. Brukerne av portalen kan sjekke status, sende ut purring eller kansellere en signering – og betaler kun per signerte dokument. Rundt 30 deltakere fikk vite mer om denne løsningen på kveldsseminaret. – Det slurves gjerne en del med ordrebekreftelser ute i bedriftene, med eSignering blir terskelen lavere for å få signert avtaler med kundene – og er like juridisk bindende som en håndskrevet signatur, påpeker han.

– En vekkelsessak

DNB er en av bedriftene som benytter seg av dette. – Denne løsningen effektiviserer dokumenthåndteringen og gjør hverdagen vesentlig enklere. Det er en hundre prosent sikker måte – og er mer miljøvennlig, mener John Ivar Halvorsen i DNB Sotra Bedrift. – For oss er dette nærmest en vekkelsessak. Vi ønsker at flere skal få øynene opp for denne fremtidsrettede teknologien som forenkler papirarbeidet vesentlig, sier Halvorsen.  

Les også

Meny