BEDRIFTSBESØK: Bård Sekkingstad, daglig leder i Sekkingstad, er klar for å vise oss bedriften på Skaganeset.

Spennende tider i Sekkingstad

edit today
Det siste året har vært tøffere enn på lenge for familiebedriften Sekkingstad, som nå satser hardt på omstilling.
[divider line_type=»Full Width Line» line_thickness=»1″ divider_color=»default»]

Torsdag 25. april kan du bli med EY og Vest Næringsråd til Sekkingstad på Skaganeset. Her møter du blant annet Bård Sekkingstad, daglig leder i Sekkingstad, som vil fortelle siste nytt om bedriften.

− Hvordan står det til på Sekkingstad? 

− Det går ok, men vi har hatt en vanskelig periode det siste året. Det har vært vanskelige forhold med store prissvingninger i markedet. Det siste året har vært tøffere enn det vi har vært vant til, forteller Sekkingstad til Vest Næringsråd.

Til sammenligning hadde bedriften noen supre år i 2016 og 2017, mens nå er de mer tilbake til normalen.

− På Skaganeset er vi i omstilling og jobber med å bli mer spesialisert. Vi forventer lavere kvantum og rigger oss for mer foredling, og det går gradvis fremover. Andelen slaktet fisk på slaktebåten vil gradvis øke, sier Sekkingstad.

100 tonn fisk til slakting på en dag

De siste 40 årene har Sekkingstad spesialisert seg innen slakting, foredling og salg av laks og ørret.

− På en normal god dag går det 120 tonn fisk gjennom til slakting og cirka 20 tonn av disse går til filet, forklarer Sekkingstad.

Det er også spennende tider politisk når det gjelder slaktebåten «Norwegian Gannet». Båten henter laks direkte fra merdene, slakter den om bord og leverer den til pakking i Hirtshals i Danmark. Slaktebåten har tilsammen 14 sløyemaskiner om bord, som hver kan sløye 25 fisk i minuttet, ifølge Teknisk Ukeblad.

− Nå venter vi på svar på om vi får lov til å drive i henhold til det løyve som vi har fått. Statusen på dette får dere høre mer om på torsdag, sier Sekkingstad.

[divider line_type=»Full Width Line» line_thickness=»1″ divider_color=»default»][nectar_btn size=»jumbo» open_new_tab=»true» button_style=»regular-tilt» button_color=»Accent-Color» icon_family=»none» url=»https://www.vnr.no/events/bedriftsbesok-og-havbruksseminar/» text=»Meld deg på Havbruksseminaret her»]

Les også

Meny