Stor interesse for lean og digitalisering

edit today

Torsdag 22. februar deltok 40 medlemmer på frokostseminar i Gründerparken Vest. Her presenterte representanter fra Lean Consulting og Tidsbanken hvordan vi kan forenkle det digitale kaoset for å skape synlige resultater.

− Tid er en ressurs som vi har for lite av. Døgnet består fortsatt av 24 timer, men effektiviteten har gått opp og det har blitt flere hjelpemidler. Likevel snakker vi om «tidstyver» og «tidsklemma», sier Arild Fluge i Tidsbanken.

Sammen med salgs- og markedssjef i Tidsbanken, Jørgen Nordahl, er han opptatt av å finne ut hva vi bruker tid på i bedriften.

− Hva kan vi effektivisere, slik at vi har grunnlaget til å ta de riktige valgene?

LEAN OG TIDSBANKEN: Fra venstre: Jørgen Nordahl (Tidsbanken), Arild Paulsen og Heine Olsen (Lean Consulting), og Arild Fluge (Tidsbanken).
LEAN OG TIDSBANKEN: Fra venstre: Jørgen Nordahl (Tidsbanken), Arild Paulsen og Heine Olsen (Lean Consulting), og Arild Fluge (Tidsbanken).

Still de riktige spørsmålene

Alle virksomheter som sliter med dårlige resultater, eller som vil styrke sin konkurranseevne, trenger lean-tankegang, ifølge Heine Olsen i Lean Consulting:

− Hva kan vi gjøre hver dag for å bli bedre sammen? Det er umulig å løse alle problemer på én gang, men det går an å skape en enighet og en felles forståelse om hvilke problemer som skal løses først, sier Olsen.

− Det handler om å stille de rette spørsmålene. Tenk alltid, er det egentlig dette som er problemet? råder Arild Paulsen, som også er partner i Lean Consulting.

Frokostmøtet ble gjort i samarbeid med Vest Næringsråd, Tidsbanken og Lean Consulting. Sistnevnte er også en del av Gründerparken Vest.

− Vi er glad for at vi kan bruke lokale aktører med mye kompetanse, roser Henning Hauso, daglig leder i Vest Næringsråd.

Se bilder fra frokostmøtet

Vi legg til rette for deg som ønskjer å skapa arbeidsplassar, uansett om ønsket kjem fra ein heilt sprø innovativ idé, eller eit sterkt ønske om å starte for deg sjølv.

  • Rimelege kontor av ulik storleik, møterom og fellesareal
  • Kurs og seminarer med kompetanse- og finansieringsmiljøet
  • Møteplass for oppstartbedrifter i Øygarden

Les også

keyboard_arrow_up