– Største jobben noensinne

edit today

Hotellet på Bryggen fremstår i helt ny drakt, lyst og moderne. For 18.000 kroner kan du bo et døgn i luksuriøse omgivelser  i «Presidentsuiten». Hovedentreprenør har vært Brødrene Ulveseth, mens Torsvik Elektro har levert det elektriske anlegget – lys og varme, i tillegg til tele, data og trådløst nettverk. – Det er den største jobben vi noensinne har utført. Vi har levert den nyeste teknologien innenfor elektro, sier daglig leder Peder Torsvik til vnr.no.

Miljøvennlig

Det er montert sju nye ventilasjonsaggregater og nesten alt elektrisk er byttet ut. Ved hjelp av KNX styringssystem, såkalt «grønn teknologi», kan hotellet nå oppnå store energibesparelser på belysning, varme og ventilasjon. Oppdragets verdi for Torsvik Elektro er på 35 millioner kroner, opplyser Torsvik. Arbeidet med å renovere hotellet ble påbegynt i oktober 2010 og avsluttet i mars i år. På det meste har Torsvik Elektro hatt 20 ansatte i sving på hotellet, forteller han. Totalt har 100 arbeidere vært involvert i restaureringsarbeidet, forteller hotelldirektør Nina Askvik. – Det har vært en tøff prosess. Hotellet har vært delvis i drift hele tiden. Vi er veldig fornøyde med resultatet og har fått veldig positive tilbakemeldinger, forteller Askvik.

342 rom, bar og restaurant

Det rehabiliterte hotellet er tegnet av Link Arkitektur, i tett dialog med Byantikvaren. Hotellet har nå 342 rom (hvorav 34 rom med universell utforming), 18 møterom i tillegg til konferansesalen – som alene kan ta opptil 600 personer. Bar og italiensk restaurant. Torsvik Elektro (tidligere Torsvik Elektriske) ble etablert i 1982 og har i dag 35 ansatte. De har oppdrag i hele bergensregionen. Øygardsbedriften er også etablert på Radøy i nordhordland etter å ha kjøpt opp en mindre bedrift, Henry Rath, som utfører installasjon for industri, bolig, hytter og landbruk. Det største nåværende prosjektet er elektro-arbeidet på Aker Solutions sitt nybygg på CCB på Ågotnes, som skal stå ferdig i oktober i år. Torsvik Elektro har også oppdrag for ABB på Kollsnes i hele 2013.

Kø-tap

– Det foregår store investeringer på bygg og anlegg innenfor olje og energi-næringen, noe vi nyter godt av, sier Torsvik, som til tross for høy aktivitet opplevde svikt i omsetningen i 2012. Torsvik gir de daglige trafikale utfordringene skylden for dette. – Med så mange ansatte i sving på et prosjekt i Bergen har mange arbeidstimer gått tapt på grunn av køen, sier han.

Les også

Meny