Straumemila: ny klasse for spreke bedrifter

edit today

Straumemila arrangeres for sjette gang på Arbeidernes Frihetsdag. I år utfordrer arrangøren næringslivet med egen bedriftsklasse – og en ekstrapremie til den aller sprekeste deltakeren. VestNytt og Nordre Fjell IL står bak arrangementet, i samarbeid med Vest Næringsråd. Les også: Merkevarebygging med stoppeklokke – Det er mulig å melde seg på frem til mandag kl 16, men man kan også melde seg på ved oppmøte før løpet. Husk å oppgi hvilken bedrift du løper for, sier markedssjef Oddvin Klubben i VestNytt.

Deltar gruppevis

De samme reglene gjelder i Straumemila som i Russarstegen Opp: man må være en gruppe på fem for å delta i bedriftsklassen. Tiden til deltakerne legges sammen, og den beste gjennomsnittlige tiden vinner. I tillegg ønsker arrangøren å hedre den deltakeren med den beste individuelle tiden med en egen premie. Løypen er på 5 km og starter ved Sartorparken. Derfra løper man ned til kaien på Søre Straume og tilbake. – Det er bare gode grunner til å oppfordre sine ansatte til å delta. Tiltak som dette kan bidra til bedre helse blant de ansatte, og redusere sykefraværet. I tillegg skaper det samhold og et godt sosialt miljø blant medarbeiderne, påpeker markedssjefen.

Sponser helikoptertur for eldre

Alle bedriftene som deltar blir nevnt i lokalavisen i etterkant. Deltakeravgiften går tradisjonelt til et veldedig formål – i år går pengene til helikoptertur for beboerne på Kvednatunet på Ågotnes. Arrangøren forventer totalt opp mot 700 deltakere, avhengig av været. Ut fra værvarslene fremover ser det lovende ut. Seniorløpet er selve mila, og er for kvinner og menn over 16 år. Klubben kan fortelle at konkurranseklassen blir mer og mer populær for hvert år. Her deltar målbevisste løpere som stiller uansett vær. – Vi vil få flest mulig mennesker ut på tur, derfor har vi også turklasser uten tidtaking. Men vi ønsker å utfordre flere kvinner og menn til å delta i seniorløpet, sier han.

Les også

Meny