Deniz Clark skal lede spinningtimen hos Sprek og Blid Ågotnes i forbindelse med Maitreffet. Foto: vnr.no

Sykler i gang Maitreffet

edit today

Se hele programmet for Maitreffet og meld deg på her! Endorfiner er kroppens eget narkotikum. Disse hormonene skilles ut i kroppen under trening og gir deg følelsen av glede, velbehag og overskudd. Faktisk er det slik at jo hardere du trener, jo større blir «lykkefølelsen», viser forskning. Denne «rusen» vil vi tilby gratis til alle deltakere på medlemstreffene til Vest Næringsråd. På slutten av året kårer vi den «sprekeste» bedriften. – Helseforebyggende tiltak er etterspurt av medlemmene våre, derfor ønsker vi å sette fokus på trening, sier VNR-leder Per C. Aarsand.

– Fin start på dagen

Først ut er Sprek og Blid Ågotnes, som tilbyr en gratis spinningtime til deltakerne på Maitreffet. Det blir en kort økt fra kl 07.25 til kl 08.10, etterfulgt av en dusj og gratis frokost på treningssenteret. Spinningtimen vil bli ledet av Deniz Clark i Clarks Grafiske Formidling, som er en erfaren instruktør. – Dette skal bli en fin start på dagen for alle som deltar. Målet er å skape treningsglede, og at folk skal få smaken på å trene om morgenen, sier Clark – som er et kjent ansikt for de fleste som deltar på VNRs aktiviteter.

Foretrukken treningsform

Alle kan være med, uansett hvor mye de har trent tidligere. Alle som trenger det skal få hjelp til å stille inn sykkelen og få veiledning underveis for å lære seg de riktige teknikkene. Mange, spesielt menn, foretrekker denne treningsformen fordi den ikke stiller de samme kravene til koordinasjon som andre treningsformer. – De som liker spinning blir god og svett og føler at de har tatt seg skikkelig ut etter en treningsøkt. Intensiteten velger man selv, avhengig av hvilket nivå man vil legge seg på. Forskjellen på en spinningtime og en sykkeltur ute er stor, man skal sykle langt for å oppnå den samme forbrenningen, sier Clark.

Sprekeste bedrift

På Augusttreffet er det Aktiv 365 som er vertskap for VNR-treningen, før det igjen blir  hos Sprek og Blid Ågotnes i forbindelse med Oktobertreffet. På Desembertreffet er det Nr1 Fitness/My Life som vil tilby et treningsopplegg. Etter årets siste medlemstreff vil vi kåre den sprekeste bedriften, basert på deltakelse.

Fakta

  • Endorfiner er nevropeptider som nedsetter smertefølelsen og øker følelsen av velvære. Nevropeptidene tilhører samme stoffgruppe som opium, morfin og heroin. Endorfiner utløses når kroppen blir utsatt for smerte eller ubehag, og du vil få en morfinlignende effekt.
  • Dette er grunnen til at du føler deg avslappet og lykkelig etter en skikkelig treningsøkt. Forskning viser at trening kan ha lindrende effekt på blant annet depresjon og kroniske smerter. Muskel og skjelettplager, samt psykiske lidelser, er de vanligste årsakene til sykefravær i Norge.

Les også

Meny