Takker Gründerparken for etablererhjelp

edit today

iMark var en av de aller første bedriftene som flyttet inn i Gründerparken Vest.

I mars fikk Trond Olsen eget kontor i gründermiljøet, og en måned senere var selskapet hans iMark etablert og klar for oppdrag. Tre måneder senere gikk bedriften så bra at Olsen valgte å si opp kontorleien.

− Tiden i Gründerparken har vært helt suveren! Jeg ble godt mottatt på huset og det har vært både kjekt og nødvendig å ha noen å sparre med i oppstartfasen, forteller gründeren til VNR.

LES OGSÅ: Vellykket minglekveld for gründere

Anbefaler gründere å ta kontakt

Olsen har drevet egen virksomhet for mange år siden, men har de siste 18 årene jobbet på innkjøpssiden i offshore-markedet. I iMark tilbyr han salgs- og markedstjenester til bedrifter som ikke har egne salgsressurser, men som har behov for hjelp til å ivareta kunderelasjoner. I hovedsak handler dette om oppsøkende aktiviteter, ute hos kunden.

– Noe av det fine med Vest Næringsråd og Gründerparken er nettopp å kunne dra veksler på ressurspersoner i nettverket, som kan hjelpe å konkretisere forretningsideen, sier Olsen.

I en startfase kan det være fint å ha noen rundt seg til å lufte ideer med.

– Det kan være både erfarne personer i og utenfor huset, og selvfølgelig andre gründere. Dette har jeg hatt stor nytte og glede av. Hvis du har et produkt eller konsept, og drømmer om å starte opp for deg selv, kan jeg trygt anbefale deg å ta kontakt med VNR og Gründerparken. Her er det rause ressurspersoner, som både kommer med innspill og som deler erfaringer, forteller Olsen.

LES OGSÅ: Staselig åpning av Gründerparken Vest

Trond Olsen, gründeren av iMark, har nå flyttet ut av Gründerparken Vest.
Trond Olsen, gründeren av iMark, har nå flyttet ut av Gründerparken Vest.

Mye kundebesøk

Tiden i Gründerparken ble mye kortere enn hva Olsen hadde forventet, blant annet fordi han allerede har fått tilstrekkelig med oppdragsgivere til å komme i gang.

– Hensikten er å være her til det vi gjør tar en form og en retning, der man ser at virksomheten står på egne bein. For mitt vedkommende har den tiden gått relativt fort. Jeg skal være ute i felten og bygge relasjoner, og da har jeg ikke lenger behov for et fast kontor, sier Olsen.

Nå er kontoret hans hovedsakelig i bilen, noe som også har vært målet. Det betyr at han stort sett er i kundebesøk, som er hoevedpoenget med iMark.

– iMark skal væreoppdragsgivers ressurs ute hos kunden, forteller Olsen.

Selv om iMark går riktig vei, er det likevel ingen åtte til fire jobb å skape sitt eget fundament.

– Både dager, kvelder og halve netter kan gå med, spesielt i en startsfase. Men det er gøy når det begynner å ta form og man ser at det faktisk fungerer, stråler Olsen.

Vi legg til rette for deg som ønskjer å skapa arbeidsplassar, uansett om ønsket kjem fra ein heilt sprø innovativ idé, eller eit sterkt ønske om å starte for deg sjølv.

  • Rimelege kontor av ulik storleik, møterom og fellesareal
  • Kurs og seminarer med kompetanse- og finansieringsmiljøet
  • Møteplass for oppstartbedrifter i Øygarden

Les også

keyboard_arrow_up