Takket næringslivet for rekordbidraget

edit today

Markedssjef Hans Jarle Einarsen i Sartor Storsenter hadde med seg en sjekk på 424.000 kroner, som han overrakte til Lena Teigland i Kreftforeningen under Marstreffet til Vest Næringsråd i formiddag. – Dette betyr veldig mye. Hver eneste krone går til forskning. Tusen, tusen takk – alle sammen! Sa aksjonslederen for Vestlandet. – Det har vært utrolig mange bidrag fra bedriftene og det gjør meg veldig stolt, sa VNR-leder Per C. Aarsand til forsamlingen.

Ti prosent fra Sotra/Øygarden

Bidraget fra regionen Sotra og Øygarden står 10 prosent av det totale beløpet som er samlet inn fra hele Vestlandet gjennom Krafttak mot kreft. Medregnet bøsseinnsamling og auksjon, bidrar regionen med over 500.000 kroner. Sotra-russen har gjort en formidabel innsats med bøsseinnsamling. Aksjonen har fått flere medieoppslag underveis. «Regionen med det store hjartet» skriver Vestnytt i en dobbelsidig omtale i dag. Initiativtaker og primus motor for den lokale aksjonen, Hans Jarle Einarsen, sluttet seg til takketalene på VNR-treffet og uttrykte stor takknemlighet. – Aldri har jeg fått så positiv respons på en faktura før, sa Einarsen med et stort smil.

Kringkastet sin støtte

De siste bidragene kom fra Øygarden og Sund kommuner, under den direktesendte finalen i kunnskapskonkurransen «12 rette» på Radio Sotra lørdag. Fra før har Fjell kommune bidratt med 10.000 kroner. Bedriftsstafetten har pågått siden 5. februar, og er et samarbeid mellom Sartor Storsenter og Vest Næringsråd. Stafetten er en del av kjøpesenterets lokale Krafttak mot kreft, som er en landsdekkende aksjon til inntekt for forskning på personlig tilpasset kreftbehandling. Stafetten ble første gang arrangert for fire år siden, og totalt er det samlet inn over en million kroner gjennom bedriftsstafetten. I fjor ble det samlet inn 280.000 kroner og målet var å klare minst like mye i år. Stor giverglede sørget for at fjorårets rekord ble slått med god margin!  

Les også

Meny