Stella Mwangi fikk kjemien til å stemme med publikum. Dessverre var det altfor få som fikk det med seg. Foto: Marit Kalgraf

Tapte flere hundre tusener på konsert

edit today

Det var skuffende få som fant veien til konsertene i idrettsparken lørdag kveld. 1.800 mennesker er langtfra nok til å dekke kostnadene med Sommarfesten. For andre året på rad sitter Heilt Konge igjen med røde tall i regnskapet. Tapet er trolig på flere hundre tusen kroner, anslår Rolf Øvretveit.

Dårlig vær

– Godværet kom for sent. Selv om vi har telt som gir le, er slike konserter noe helt annet med sol og sommer, og da finværet kom tror jeg folk hadde lagt andre planer. Jeg er helt sikker på at vi hadde solgt 1.500 flere billetter om været hadde vært bedre i forkant, sier Øvretveit til vnr.no. Flere andre konkurrerende arrangementer gjorde ikke saken bedre. Øvretveit fortviler likevel ikke, og tror at det skal bli både Sommarfest og Straumedagar neste år også. Straumedagane er en utvidet viderføring av Vestkystfestivalen, og involverer Sotra Sportsklubb og aktører fra næringslivet – med Sartor Storsenter og Vest Næringsråd i spissen. I alt 600 mennesker har vært involvert i arbeidet med en rekke arrangementer.

Fornøyd med bilmessen

– Det er første gang vi arrangerte Straumedagane, og alle arrangementene gikk helt knirkefritt. Det er en utrolig flink gjeng, sier Rolf Øvretveit i Heilt Konge. Han legger til at familiedagen søndag var et høydepunkt, med gode artister som leverte varene og 2.500 besøkende som koste seg. Øvretveit håper at bilmessen også vil bli gjentatt, men legger til at dette avhenger av bilforhandlernes ønske. Sotra Bil er strålende fornøyd med hele opplegget, forteller salgssjef Stig-Ove Martinsen. – Vi fikk tre kjøpsavtaler på messen, og jobber med flere kunder nå i etterkant som trolig vil kjøpe bil hos oss utover høsten. Det er langtidsvirkningen av slike messer som er mest merkbar. Vi håper at det blir flere bilmesser, sier Martinsen.

Les også

Meny