Festspilldirektør Anders Beyer og sponsoransvarlig Lene T. Steimler ser frem til Festspillkonserten i Foldnes kyrkje 25. mai.

Tar Festspillene til Sotra

edit today

For første gang i historien blir Sotra en del av Festspillene. Onsdag 25. mai inviterer Festspillene til barokkonsert i Foldnes kyrkje, i samarbeid med Vest Næringsråd og Sartor Storsenter.

Bilde: Festspilldirektør Anders Beyer og sponsoransvarlig Lene T. Steimler ser frem til Festspillkonserten i Foldnes kyrkje 25. mai.

Det blir Bach, Vivaldi og Händel og store musikkopplevelser i Foldnes kyrkje når Festspillene starter årets folkefest i Bergen.

– Festspillene har hatt såkalte satelittforestillinger rundt omkring i Bergensregionen de siste årene, men aldri i Bergen Vest før nå. Dette er et stort område med mange mennesker og mye som skjer og vi synes det er kjempeflott at vi har fått det til i år, sier sponsoransvarlig i Festspillene, Lene Therese Steimler.

– Denne festivalen er ikke bare for Bergen by, men for hele Bergensregionen, derfor satser vi på satelittforestillinger. Får vi flere lokale samarbeidspartnere kan vi få til enda mer, legger hun til.

– Passer perfekt!

Konserten i Foldnes kyrkje arrangeres i samarbeid med Vest Næringsråd og Sartor Storsenter. Andrea Pellegrini og Bjarke Mogensen Barokkduo vil fremføre blant annet verker av Bach, Vivaldi og Händel.

– Det er utrolig positivt at VNR og Sartor engasjerer seg og får ting til å skje. Foldnes kyrkje er en vakker kirke som passer perfekt til en slik konsert, sier Steimler.

Mezzosopranen Andrea Pellegrini og Bjarke Mogensen på akkordeon er blant de mest etterspurte musikerne i Danmark. Pellegrini har preget mange operaforestillinger og er kjent for sitt humør og sin evne til å kommunisere med publikum.

– Gjennom karrieren har hun vist stor interesse for å krysse ulike kunstformer og bringe klassisk musikk inn i nye kontekster. Samarbeidet med Mogensen er nettopp et eksempel på det, sier prosjektansvarlig for konserten i Foldnes kyrkje, Møyfrid Fuglestad.

Folkefest

Festspillene i Bergen har lange tradisjoner og er i en særstilling både her til lands og i utlandet kvalitetsmessig. Festivalen har utviklet seg fra å være utelukkende fokusert på klassisk musikk og folklore, til å nå langt flere gjennom en stor kunstnerisk bredde og et mangfoldig program.

Festspillopplevelser i byrommet, i parken, på fjellet – og ute i regionene rundt Bergen, er blant de nye satsingsområdene. Festivalen involverer 40 andre kulturinstitusjoner fra 25. mai til 8. juni, og intensjonen er å være et vindu mot verden for kulturlivet.

– Nytt av året er et stort telt på Festplassen. Her blir det masse aktiviteter for små og store, noe gratis og noe som krever inngangsbillett. Vi ønsker å ta kulturen ut i byrommene og gjør det enda tydeligere i år – vi skal lage folkefest! Sier Steimler.

Her blir det også et eget «gastronomi-telt», i samarbeid med Lysverket.

Les også

Meny