Tar med seg knekkebrødene til NM

edit today

Neste uke kan ungdomsbedriften Knekk og Brekk på Sotra Vidaregåande Skule bli kåret til norges beste ungdomsbedrift. Onsdag og torsdag deltar de i Norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter, i regi av Ungt Entreprenørskap i Oslo. – Det er først i dag det har gått opp for meg, det er ganske uvirkelig, sier daglig leder Daniel Storesund i Knekk og Brekk UB.

Bedømmes av proffer

Ikke nok med at dommerne på Fylkesmessen for ungdomsbedrifter sendte dem videre til NM tidligere i år, de har alt gjort seg bemerket i kokkemiljøet. I juni skal de lage 300 tapaskjeks på bestilling fra Nordisk Kjøkkensjef Føderasjon. Det er ikke hvem som helst som skal bedømme kvaliteten på produktene deres, det er 150 nordiske kokker. – Vi er veldig nøye med alt vi gjør, så dette går bra, sier Storesund. Knekk og brekk har funnet frem til suksessoppskriften på knekkebrød; sunne og tradisjonsrike. Med nøtter fra Askøy og honning fra en birøkter i Øygarden som smaksbomber, forteller produksjonssjef Renate Kaland.

Hat-trick

Sotra Vidaregåande Skule har en lang tradisjon for å skape prisvinnende ungdomsbedrifter, og Knekk og Brekk er intet unntak. På fylkesmessen stakk de av med Mesterbrevprisen, prisen for Beste utstilling og Gastronomiprisen – som kvalifiserte dem til NM. – For oss er det mest stas å være best blant ungdomsbedriftene på skolen, men nå går vi for seier i NM, sier Storesund, som gleder seg mest til premieutdelingen. Faglærer Eva Danielsen har motivert mange kokkeelever til å yte sitt beste gjennom ungdomsbedriftene. Hun mener god forberedelse og innsikt er nøkkelen. – Det viser seg at de elevene som har god kunnskap om produktet sitt, om utviklingen av bedriften og som vet mye om ernæring og slikt, når langt i konkurranser. Det har våre elever vært flinke til, roser hun.

Les også

Meny