Til Houston for å bygge nettverk

edit today

– Jeg har vært på delegasjonsreiser til Kina tidligere, og hatt stort utbytte av det. I år ble det Houston i stedet, sier Managing Director Jarle Vindenes (bildet) i Sotra Gruppen AS. Delegasjonsreisen arrangeres av Business Region Bergen i samarbeid med HOG Energi og NCE Subsea. Det er femte året bergensregionen er til stede under Offshore Technology Conference (OTC), verdens største messe innen energifeltet. Messen går av stabelen 30.april – 5. mai. Vindenes gleder seg kanskje litt mer enn de andre forretningsreisende. – Jeg kombinerer denne USA-turen med et besøk i New York, hvor sønnen min bor. Han fyller 40 år noen dager etter messen, og har invitert familie og venner fra Norge. Det blir kjekt, sier Vindenes.

God markedsføring

Å være synlig på OTC-messen er god markedsføring. Sotra Gruppen var for sen med å melde seg på som utstiller, så Vindenes ønsker å bruke tiden på å knytte nye og nyttige bekjentskaper. Han vil dessuten ikke gå glipp av noe. – Jeg har meldt meg på alt – fullt program fra morgen til kveld. Det er interessante tema på konferansen, samtidig er messen en mulighet til å følge med på hva konkurrentene foretar seg for tiden, sier Vindenes og legger til: – Man utvider horisonten og får et innblikk i hvordan andre tenker, spesielt kunne jeg tenke meg å se hvordan andre lykkes internasjonalt, sier Vindenes. Sotra Gruppen tilbyr verkstedtjenester og er leverandør av anker og kjetting. Datterselskapet Sotra Anchor and Chain er godt etablert internasjonalt med avdelinger i Aberdeen, Nantong og Shanghai. Selskapet åpnet denne måneden en ny havn i Rotterdam.

Norske seminarer

Business Region Bergen arrangerer to store seminarer under messen, ett om oljeutslipp og ett som omhandler CO2-håndtering. Dette gjøres i samarbeid med Innovasjon Norge og det norske og britiske generalkonsulatet i Houston, og er god profilering for regionen. Årets bedriftsbesøk for delegasjonen går til Beerenberg i deres nye lokaler i Houston. NCE-subsea inviterer til frokostseminar. En rekke teambuilding-aktiviteter og workshops for delegasjonen hører også med.

Les også

Meny