FMC Technologies, Russen, Kreftforeningen, Sartor Storsenter og Vest Næringsråd "løp" i gang bedriftsstafetten i går morges. Foto: vnr.no

Tjs=

edit today

For fjerde året på rad engasjerer Sartor Storsenter seg i kampen mot kreft gjennom et eget «Krafttak mot kreft». Sammen med Vest Næringsråd mobiliserer Sartor Storsenter næringslivet til en bedriftsstafett, som hvert år har vekket stort engasjement lokalt. Det finnes ikke noen tilsvarende lokal aksjon i landet, sier Lena Teigland i Kreftforeningen. Aksjonen starter for fullt mandag 3. mars og avsluttes med et stort arrangement i Sartor Storsenter 15. mars. Første bedrift ut i år er FMC Technologies, som i går tjuvstartet stafetten på løpebanen på Ågotnes. Med seg hadde kommunikasjonssjef Andreas Helgesen en lovnad om 10.000 kroner i støtte, det dobbelte av fjorårets bidrag.

Preger bedriften

– Vi mistet vår leder til kreft i fjor, og et slikt tap preger naturligvis hele bedriften. Dette er en viktig sak og vi ønsker å bidra til kreftforskningen, sa Helgesen, under kickoff-markeringen på løpebanen på Ågotnes. Stafettpinnen som han fikk fra markedssjef Hans Jarle Einarsen i Sartor Storsenter, ønsker FMC Technologies å gi videre til CCB, med oppfordring til å bidra. Første året bidro næringslivet med 100.000 kroner gjennom bedriftsstafetten, året etter ble det samlet inn 184.000 kroner og i fjor var resultatet 275.000 innsamlede kroner.

Går for ny rekord

– Vår målsetning er å passere fjorårets rekordbeløp med god margin, sier markedssjefen med optimisme og legger til at det betyr mye å ha Vest Næringsråd med på laget for å mobilisere næringslivet og få mest mulig ut av aksjonen. – Næringslivet i regionen har gang på gang vist at samfunnsengasjementet og givergleden er stor, legger Einarsen til. Klikk her og se hvilke bedrifter som bidro i fjor!

Tilpasset behandling

1 av 3 personer får kreft i løpet av livet. I år som i fjor går de innsamlede midlene uavkortet til forskning på individuelt tilpasset kreftbehandling, som vil kunne redde flere liv og minimere påkjenningen av behandlingen for den enkelte kreftpasient. Bedriftsstafetten er en del av Sartor Storsenters «Krafttak mot kreft». Det er en årlig, landsdekkende aksjon i regi av Kreftforeningen. Også russen bidrar med betydelige innsamlede midler gjennom «Krafttak mot kreft», og stilte med tre representanter fra Sotra vidaregåande skule på løpebanen i anledning kickoff for aksjonen denne uken. For å bidra, send e-post til hans@sartorstorsenter.no med navn på bedrift, kontaktperson, beløp og evt. navn på bedriften du ønsker å utfordre. Ingen bidrag er for små! Frist: 15. mars.  

Les også

Meny