Urtemakeriet – nå også på Fjell

edit today

Urtemakeriet åpner bakeriutsalg og kafe nummer to i det gamle posthuset på Fjell. Her vil Kirsti Johanne Back holde åpent hver dag, unntatt søndag. Planen er å åpne i august.

– Jeg ønsker å selge flere brød og velger å satse på et eget utsalg fordi det blir for dårlig fortjeneste å selge brødene via andre, sier hun.

Nytt bakeri

Med nytt bakeri på Algrøy på plass i vinter, har Back mer enn doblet kapasiteten og fått frigjort tid som hun vil bruke på å drifte det nye kafeutsalget på Fjell. Hun jakter nå en dyktig baker som kan følge opp den biten.

– Det skal ikke bli noe problem, jeg har i årenes løp fått flere henvendelser fra bakere som er interessert i å jobbe for meg. Men i første omgang ønsker jeg å prøve ut dette før jeg ansetter noen på fast basis, sier hun.

Det blir ferske brød hver dag, garanterer hun.

Produksjonsutstyret er alt på plass, all bakst vil skje via det nye bakeriet på Algrøy. Det sparer henne for store investeringer i utstyr. Som på Algrøy blir det både inne- og uteservering.

– Jeg planlegger å bygge en altan med tilgang fra kafeen på sørsiden mot kirken. Det blir fint, sier hun.

Samlingspunkt

Det som startet med 15 brød på Fiskarbondens Marknad i 2009, er for lengst blitt et levebrød for Back, som har et stadig fokus på videreutvikling og vekst: Nytt gartneribygg i 2014 og nytt bakeri i 2015, samt fornyelse i vareutvalg og produktutvikling.

Fra i vår har hun utvidet åpningstidene og har nå åpent både lørdag og søndag. Det er stinn brakke hver gang, forteller hun.

– Helt siden Kristins Smie ble lagt ned har jeg hatt et ønske om å få til noe på Fjell. Jeg håper at dette kan bli et samlingspunkt i bygden, det vet jeg at det er ønske og behov for, sier gründeren som vet godt hva hun går til når hun starter på nytt.

– Jeg vet hva som skal til for å lykkes. Man må jobbe beinhardt – men det liker jeg, sier hun med et smil.

Les også

keyboard_arrow_up