Utdanningsmessa blir digital

edit today
Alle 10. klassinger i Øygarden blir i år invitert til å vandre rundt på Rotarys utdanningsmesse digitalt.

Du har sikkert observert hvordan barn og ungdommer vandrer rundt i sine spill-univers. På grunn av koronapandemien er det noe lignende de skal oppleve på årets utdanningsmesse. Inne i dette «spillet» møter 10. klassingene derimot ekte mennesker med ekte jobber.

Akkurat slik de ville gjort på en fysisk jobbmesse. De vil kunne kommunisere med utstillerne via chat, videomøter og epost.

– Dette er nytt for oss og vi er meget spente på hvordan dette vil bli mottatt. Samtidig så er jo messen primært for 10.-klassinger og vi vet at de stort sett er vant til å bruke nettet. Kanskje de til og med foretrekker det, sier Ove Foldnes, som er redaktør for årets magasin.

Heldigital utvikling

I en årrekke har Rotary Sotra arrangert den populære utdanningsmessen for grunnskolens avgangselever. Samtidig har de for 34. gang gitt ut «Magasinet for Jobb & Utdanning», der de beskriver næringsutvikling i regionen, og presenterer ulike yrker og yrkesretninger.

Også magasinet blir digitalt i år, og du leser det her!

– For første gang blir både messen og magasinet kun digital. Uavhengig av koronapandemien har klubben vurdert om det var på tide å gå over til kun digital publisering og distribusjon. Dette er jo et tegn i tiden, og klubben har fått innspill fra enkelte annonsører om at de ikke lenger vil annonsere i magasin som kun utgis i papirutgave, forteller Foldnes.

9. februar skjer det

Hovedformålet med magasinet er å gi 10.-klassinger tips og råd om jobb- og utdanningsmuligheter. Men det inneholder også reportasjer og intervjuer med personer fra ulike yrker i kommunen vår.

De to siste årene har også aktører i Gründerparken Vest fått fortelle om sin gründerbedrift, og hvorfor de valgte å starte for seg selv.

Selve utdanningsmessen avholdes på plattformen www.jobbmesse.no tirsdag 9. februar kl. 10-12. Praktisk informasjon om messen kan du lese mer om på Sotra Rotoryklubb sin side.

Les også

Meny