Utviklingsseminar om Sund i Luftskipet

edit today

Etter et langt opphold ved Gjerdet kulturminnegard på Fjell, har Luftskipet fløyet videre til Sund. Den oransje, flyttbare kulturarenaen kan nå besøkes like ved Sund senter. Den 5. mai er det duket for seminar om lokal utvikling, under temaet: Framtidsperpektiv på Sund. Fredag var det hektisk aktivitet for å bli ferdig med utstilling, scene, lyd- og lysinstallasjoner. – Det er mange som kikker innom dørene her, de er nysgjerrige. Vi ønsker at Luftskipet skal være en uformell myldreplass for opplevelsesbasert kunst. Fordelen med å ligge ved senteret er at folk kan stikke innom før de handler – de trenger ikke å besøke et galleri for å oppleve kunst, sier prosjektleder Gitte Sætre.

Livet på en urban terminal

Kunstner Kirsti van Hoegee (bildet) står i en ubehagelig stilling og maler en illusjon om millioner av mennesker på en t-bane terminal – rett på veggen i Luftskipet. En projektor som viser et bilde av en rulletrapp fra europas lengste metrostasjon på et svært lerret, kombinert med visuelle og audiovisuelle effekter, understreker følelsen av å være på vei. Kunsten skal være et bakteppe for alle arrangementene – fellesnavnet er Subway Sund. – Kunsten er inspirert av en tur til Tokyo for noen år siden, jeg sto i ti dager og fotograferte, men følte ikke at jeg fikk frem følelsen av den store menneskemengden før jeg begynte å tegne. Her i Luftskipet føler jeg endelig at prosjektet kommer til sin rett – dette er i tråd med prosjektet mitt, sier van Hoegee, som er utdannet i Bergen. Hun legger til at hun liker at “utstillingslokalet” er så tilgjengelig.

Litteratur og humor

I helgen var det kickoff for Subway Sund, med ungdomskonserter, offisiell åpning og barneteater. I morgen blir det Litteraturseilas med Erlend Nødtvedt og Erlend Erichsen, torsdag blir det Humrekveld med Stand up Bergen. Josefin Winther band, kjent fra Det store korslaget på TV2, holder konsert fredag kveld. I hele april kan du oppleve utstillingen, som er gratis og verdt et besøk i seg selv. – Vi  er spente på responsen, og oppslutningen om prosjektet, men har så langt fått gode tilbakemeldinger fra folk, sier Sætre. Luftskipet er et prosjekt i regi av Gode Sirklar, som er en av VNRs viktigste samarbeidspartnere.

Les også

keyboard_arrow_up