– Vi skal bli ledende i Norge

edit today

Prestasjonskulturen i toppidretten er overførbar til næringslivet, mener Robin Dale Oen. Hans team av landets beste instruktører har gitt 2500 ungdommer naturopplevelser for livet og coachet 50 bedrifter siden Dale Oen-senteret ble åpnet i november i fjor. I tillegg har mobile «huber» sørget for at ungdom andre steder i landet har fått tilsvarende opplevelser.

Vil profesjonalisere

Stiftelsen Dale Oen Experience ble opprettet da Robins bror, svømmeren Alexander Dale Oen, gikk bort. Øygardingen vet hva det vil si å jobbe målrettet, og nå profesjonaliseres driften i egne selskaper. Målet for neste år er dobbelt så høy aktivitet. En rekke tiltak skal sikre dette, blant annet ansettelse av en daglig leder fra 1. februar, opplyser han til vnr.no.

– Jeg er ikke nødvendigvis den rette personen til den oppgaven, men jeg kommer til å være delaktig i det videre arbeidet. Vi ansetter en erfaren profil fra et stort reisebyrå som skal videreutvikle konseptet, jobbe med det strukturelle og profesjonalisere driften, forteller Dale Oen til vnr.no.

– Alt går til ungdom

Selv jobber Dale Oen som offiser i Forsvaret på heltid, men eier enkeltpersonforetaket Robin Dale Oen og Dale Oen-senteret, som nå skal overdras til stiftelsen. Dale Oen Experience AS eies av stiftelsen. Hele 2 millioner kroner er investert i utstyr: til padling, dykking, klatring, ekspedisjoner og andre krevende naturopplevelser, forteller han.

– Vi skal bli ledende i Norge på arbeid med barn og unge. Det er ikke meningen å tjene en krone på dette – all inntekt skal gå til ungdomsarbeid, presiserer to-barnsfaren og legger til at tapt arbeidsfortjeneste er den eneste lønnen de velvillige instruktørene har fått til nå.

Robin Dale Oen har tidligere fått Friluftslivets ærespris og stiftelsen mottok nylig et tilskudd på 250.000 kroner fra Sparebanken Vest, som er brukt til å kjøpe Norges største mobile klatrevegg.

Egen kleskolleksjon

I april utfordrer ildsjelene Berghans og Norrøna når de lanserer sin egen kolleksjon av skallbekledning som skal tåle slitasje i ekstremvær både til sjøs og til fjells – i samarbeid med Bjarne Johnsen Teknisk AS.

– Det blir noe helt nytt som ingen har sett før. Klærne skal sikre at ungdommene kan føle seg trygge, varme og tørre uansett vær, sier Dale Oen.

I samarbeid med Universitetet i Bergen jobber de med å implementere realfagsundervisning i aktivitetstilbudet til ungdommene, som blir utfordret til å bryte egne grenser og oppleve mestring.

– Padling, flyting – det handler jo om matte og fysikk! Sier Dale Oen oppglødd.

Vil bidra til verdiskapingen

Han er opptatt av å bevise at han kan skape bærekraftig aktivitet og ønsker å bidra til verdiskapingen i Øygarden – så lenge det kommer ungdom over hele landet til gode. Kortreist mat er en del av opplegget både for barn og voksne på Dale Oen-senteret.

– Alt skal være målbart i dag. Vi ønsker at næringslivet skal bruke oss enda mer, vi besitter en enorm kompetanse når det gjelder målrettet arbeid og måloppnåelse. Hos oss får de ansatte dessuten ekte opplevelser, noe vi registrerer at stadig flere etterspør. Jo flere bedrifter som bruker oss, jo mer penger blir det til ungdomsarbeid, sier Robin Dale Oen.

Les også

Meny