Vil erobre bankmarkedet i vest

edit today

Fra 4. april etableres nye arbeidsplasser i Temahuset på Straume. Da åpner Fana Sparebank sin nye avdeling i Vest. Avdelingsleder Rikard Ledang fra Kolltveit gleder seg, og ville helst ha åpnet allerede i dag. Det gjenstår ennå en god del før alt er på plass i det nye banklokalet ved siden av Jysk. – Vi kommer til å være seks-sju medarbeidere fra starten, og kan utvide etter hvert. Alle har tilknytning til regionen, sier Ledang, som har bakgrunn fra næringslivet på Sotra. Veletablerte og tradisjonsrike Fana Sparebank ønsker å øke sin markedsandel i vest, og valgte å etablere seg på Sotra.

Satser i vest

I de fire kommunene vest for Bergen finnes det 4560 registrerte virksomheter, hvorav 20 prosent med mer enn 10 ansatte. Ti prosent av fylkets befolkning bor her, og mange pendler hit daglig. Faktisk er tilveksten betydelig større enn i Bergen, fylket og landet for øvrig, både når det gjelder befolkning, bolig og næring. Det viser tall Fana Sparebank har hentet inn. – Vi har observert utviklingen de siste årene. Andre bedrifter flytter utover og det samme gjør kundene våre. Veksten har flatet ut i Bergen, sier banksjef Lars Hvidsten til vnr.no. Banken har betydelige vekstambisjoner de kommende årene, legger han til.

Langt mer enn lån og sparing

Det nye banktilskuddet på Sotra representerer dagens moderne bankfunksjon – mer rettet mot salg og rådgivning enn banktjenester tradisjonelt har vært. Totalløsninger – også forsikring, regnskap og meglingstjenester. Lokalet innredes etter moderne prinsipper med åpent landskap. – Vi tror det er viktig med lokalkunnskap, tilgjengelighet og korte beslutningsveier. Fana Sparebank er en lokalbank i aller høyeste grad, sier Ledang. Fana Sparebank ble etablert i 1878, og har sitt hovedkontor på Nesttun.

Les også

Meny