Malene Midttveit Andersen og Ruben Strømme intervjuer Høy på Pære UB. Foto: vnr.no.

Vil ha næringslivet på luften

edit today

De er hekta på radio og vil intervjue deg om din bedrift. Denne uken presenterte et knippe journalistspirer fra Ungdomsredaksjonen seg for VNR-medlemmene på Desembertreffet i Straume Teknologisenter. De lot ikke anledningen gå fra seg til å få et par intervjuer. – Hva er en ungdomsbedrift? Spørsmålet kommer fra Malene Midttveit Andersen og mikrofonen er rettet mot gjengen bak Høy på Pære UB. Søderstrøm er en av programlederne i Radio Sotra på frivillig basis. Ungdomsbedriften fra Mat- og restaurantfag linjen på Sotra Vidareågande Skule fikk drillet presentasjonsteknikken på Desembertreffet, sammen med LammeNam UB – mens Ungdomsredaksjonen fikk en light start på «bedriftsturneen».

Synliggjør bedriftene

– Ungdommene skal ut og intervjue næringslivsledere og andre arbeidstakere i Sotra-regionen. Intervjuene skal sendes på Radio Sotra. Dette vil være god trening for dem, og samtidig en mulighet for bedriftene til å vise seg frem, sier redaktør Rolf Øvretveit i Radio Sotra. For radioen kan det bety flere lyttere. Ungdomsredaksjonen har eksistert siden i fjor høst, da Radio Sotra mottok støtte fra Sparebanken Vest – VNR-fondet til dette prosjektet. Ungdommene rekrutteres fra kunnskapskonkurransen «12 rette», som er en direktesendt skoletevling. Redaksjonen består nå av 34 ungdommer. Alle ungdommene som rekrutteres skal gjennom et opplæringsprogram, og får prøvd seg både i teknikken, som journalister og programledere. Kun de mest engasjerte talentene får være med videre når opplæringsfasen er over, og disse fungerer som faddere for de nye.

– Kult å intervjue kjendiser

– Vi har lært masse, både om det å gjøre et intervju og det å jobbe i radio. Vi møter andre ungdommer og får nye venner, og får vite litt om hva som skjer på Sotra. Det er utrolig kjekt, sier Victoria Søderstrøm, som har lyst til å bli journalist. Til tross for at hun kun har et knapt år bak seg i Radio Sotra, har hun allerede intervjuet kjente artister som Gabrielle og Lars Vaular, i forbindelse med opptredener på Sartor Storsenter. – Det er utrolig kult å få lov til å intervjue kjendiser, sier Katrine Møvik, som har mest lyst til å bli dyrlege, men som gjerne vil fortsette å jobbe i radioen på hobbybasis. – Formålet med prosjektet er at ungdommene skal få interesse for journalistikk og radioproduksjon, og velge denne yrkesveien. Det vil gi økt profilering av Sotra-regionen på sikt, mener Øvretveit. Han legger til at dersom noen av bedriftene ønsker å få besøk av Ungdomsredaksjonen, kan de ta kontakt med radioen.

Les også

Meny