Vil lære kvinner å skifte dekk selv

edit today

Når Beate Bjelland Rabben inviterer til Jentekveld er det bil som er tema. Med 63 påmeldte er kurset kommende onsdag hos Sund Auto i Tellnes Næringspark fullbooket. Ønsket om å lære mer om bil er åpenbart stort blant kvinner. Dagene blir kortere og kvikksølvet på termometeret kryper nedover dag for dag. Dekkskifte står snart for døren. Etter jentekvelden skal alle deltakerne være i stand til å skifte «sko» på bilen helt på egenhånd.

Vi ringer «alltid» en mann

– Kvinner har en tendens til å ringe sin mann, bror eller far når de punkterer eller en varsellampe begynner å lyse, og ofte er det snakk om bagateller. Tanken med denne Jentekvelden er å gjøre kvinner i stand til å løse enkle problemer med bilen på egenhånd, seier Bjelland Rabben, som er daglig leder hos Sund Auto. Hun forteller at mange kvinner prioriterer bort bil. Det merker Sund Auto. – Kvinner vil alltid ha det billigste, selv om det ofte er dem som kjører rundt med barn i baksetet. I stedet burde de kanskje legge litt penger i for eksempel dekk, gode dekk gir bedre veigrep den dagen det virkelig trengs. Når vi vet fra politiets statistikk at kvinner ofte er sløve når det gjelder bilkjøring, sender SMS mens de sitter bak rattet og glemmer å sikre barna, så er det en dårlig kombinasjon med dårlige dekk, påpeker Bjelland Rabben.

Vasellamper og punktering

Nye biler har mange tekniske funksjoner – hva gjør du når en av varsellampene begynner å lyse? Etter Jentekvelden skal du være bedre i stand til å vurdere om varselet er noe som må sjekkes umiddelbart eller om du kan avvente til du er ferdig med dagens gjøremål. Nyere biler mangler stepphjul, hva gjør man da om man punkterer? Har bensinstasjoner mer enn pølser? Disse spørsmålene vil bli tatt opp på Jentekvelden, forteller Bjelland Rabben. – Med så mange single kvinner som vi har i dagens samfunn, blir det fort veldig dyrt med bil om man ikke kan noen ting selv. Ved å lære seg enkle, grunnleggende ting om bil kan man spare mange tusenlapper, påpeker hun. Bilhold, sikkerhet og nyttig informasjon er stikkord for Jentekvelden. Asta Torsvik Helland fra politiet er en av foredragsholderne. I tillegg kommer Sotrajenten Benedikte Rasmussen, kjent fra TV2, som er aktuell med boken «Fra en utbrent til en annen» for å fortelle sin historie.

Les også

Meny