FOLKEFEST: Festivalsjef Gert Nordvik-Hjelleseth gleder seg til å fylle Fjell Festning med festglade mennesker.

Vil skape folkefest på Fjell Festning

edit today

− Jeg har siklet på denne plassen lenge. «Her det jo skje noe», har jeg ofte tenkt, sier Gert Nordvik-Hjelleseth til Vest Næringsråd.

Han snakker om Fjell Festning, hvor han skal arrangere Festningsrock 25. – 26. juni.

− Du får jo ikke finere festivalområde enn dette. Det er stort, sentralt og har nydelig naturomgivelser, forteller den forventningsfulle festivalsjefen.

− Hvordan tror du denne festivalen blir?

− Jeg har enorm tro på dette prosjektet. Det bor cirka 32 000 mennesker på Sotra og vi trenger en ny storsatsing her ute. Vi har en visjon om å skape en folkefest, og hvilket sted kan vel da være bedre enn «Sotras tak», Fjell Festning?

Laks på hverdagene, festival på kveldene

Gert Nordvik-Hjelleseth er langt i fra ny i festivalbransjen. Han har vært festivalsjef for Havfestivalen i fire år, i tillegg til sjef for julekonserter og andre prosjekter.

− Hva er det egentlig med deg og festivaler? 

− Jeg er generelt glad i musikk og det å kunne skape noe – og ikke minst det å lykkes med de målene og forventninger jeg har satt meg. Det er noe med den spenningen i hele kroppen når selve dagen kommer. Da er det juleaften og 17. mai på én gang og alt stress blir glemt, sier Nordvik-Hjelleseth.

Han jobber til daglig som logistikkansvarlig i Seaborn, en stor lakseeksportør i Bergen. Det har blitt en del sene kvelder på festivalsjefen, som driver festivalarbeid på kveldene.

− Dette er en betydelig større satsing enn Havfestivalen, men jeg ville absolutt ikke vært foruten den erfaringen. Jeg er nok blitt flinkere å delegere oppgaver med årene, og vi er en fin gjeng med familie og venner som har gjort – og gjør – en kjempejobb rundt planleggingen av festivalen, innrømmer Nordvik-Hjelleseth.

FORVENTNINGSFULL FESTIVALSJEF: Gert Nordvik-Hjelleseth ser fram til Festningsrock på Fjell Festning 25. - 26. juni.

FORVENTNINGSFULL FESTIVALSJEF: Gert Nordvik-Hjelleseth ser fram til Festningsrock på Fjell Festning 25. – 26. juni.

Spent på været

Programmet for festivalhelgen er for lengst spikret og klart.

Nordvik-Hjelleseth har fått tak i headlinere som Kurt Nilsen, Daniel Kvammen, William Hut, Poor Rich Ones, Razika. Lørdag blir det offisiell åpning med ordfører Marianne Sandahl Bjorøy.

− Vi holder i disse dager på å utarbeide en sikkerhetsplan for festivalen, og har brukt store ressurser på dette. Blir det fullt hus, så har vi en plan på det. Det er et stort område og mye å ta hensyn til. Logistikkutfordringene er løst på en god måte, forklarer Nordvik-Hjelleseth.

Det er bare én ting festivalsjefen ikke har kontroll over …

− Været er jo en vesentlig faktor. Får vi finvær kan det avgjøre billettsalget. Hvis det blir regn håper jeg at folk kler seg, og om været blir for ille, deler vi ut gratis regnponcho til alle. Jeg krysser fingrene, innrømmer Nordvik-Hjelleseth.

Trenger flere frivillige

Festningsrock kan romme 4200 personer, så det er mye jobb som skal gjøres på forhånd og underveis. Festivalsjefen blir glad for all hjelpen han kan få, både av frivillige og sponsorer. Foruten venner og familie, har festivalen fått god respons fra frivillige.

− Mange er nysgjerrige siden dette er oppstart. Men det er klart, vi klarer ikke å få nok frivillige, sier Nordvik-Hjelleseth med glimt i øyet.

Han har god dialog med Museum Vest og kommunen, og er svært opptatt av å bruke lokale samarbeidspartnere.

− Steffi Støvo skal ha vorspiel på fredagen med litt livemusikk og servering. Strilalam skal levere mat. I tillegg selger Statoil Fjell festivalbilletter. Dette er gode folk å ha med på laget. De er giret og positive til at det skjer ting i området. Dette trenger vi, forteller Nordvik-Hjelleseth, og legger til:

−  Nå er det bare å kjøpe festivalbilletter. Jo før, jo bedre! Gi gass, folkens! Fjell sentrum skal stå på hodet denne helgen. Det blir tidenes folkefest, lover han.

festningsrock-logo

Les også

Meny