VNR lanserer nytt gründerforum

edit today

Et helt nytt gründerforum er etablert i VNR-regi. Styret består av gründere på Sotra, ledet av Arild Sæle – mannen bak Scandinavian Reach Tecnologies.

Kickoff for VNR Gründergruppen – meld deg på her!

VNR Gründergruppen ble etablert fredag forrige uke, etter modell av VNR Handel og Reiseliv. Gruppen er for VNR-medlemmer som er næringsdrivende og som definerer seg selv som gründere. Den første samlingen for gründere blir 20. januar.

– Gjennom denne gruppen skal vi skape et nettverk rundt gründere og entreprenører og spille hverandre gode, sier Arild Sæle, leder VNR Gründergruppen.

Ifølge vedtektene er formålet å ivareta medlemmenes felles interesser slik at alle får en positiv og bærekraftig utvikling, bidra til å øke innovasjon og kompetansenivå hos medlemsbedriftene, samt arbeide for å fremme et gründermiljø gjennom kollgial forståelse og samhold mellom medlemmene.

Heiser flagget på Sotra

Fra garasjeloftet på Landro har Arild Sæle utviklet redningskonseptet «In Range Saving Lives» til bruk i nødsituasjoner ombord i skip, og mottok støtte fra SPV/VNR-fondet i 2014.

Les også: Armbåndet som redder liv

– Som gründer har jeg hatt stor nytte av miljøet i Bergen i etableringen av Scandinavian Reach Tecnologies. Jeg er veldig begeistret over at dette initiativet nå kommer fra Sotra, det er mange gründere her som har god kompetanse, sier Sæle og legger til:

– Vi skal utvikle dette til et godt alternativ for alle som ønsker å starte egen bedrift, som har vært i eller er i en etableringsfase. Jeg ønsker å skape en delingskultur, der man bygger relasjoner og spiller hverandre gode.

Også for etablerte gründere

Foruten Arild Sæle, består styret av Henning Sandøy i Seifisk, Jan-Ove Torsvik i Max Resultat, Johannes Wergeland i Decca Technology og Kirsti Johanne Back i Urtemakeriet Kulturbakeri.

– VNR Gründergruppen vil også være en relevant møteplass for etablerte gründere som ønsker å dele erfaringer med likesinnede, mener VNR-leder Per C. Aarsand, som er observatør i styret. Han er svært fornøyd med at man har fått på plass et styre av dyktige gründere som har oppnådd gode resultater med sin virksomhet.

Ny giv i næringslivet

Det er lagt opp til fire årlige medlemstreff for VNR Gründergruppen, der nettverksbygging står sentralt. I tillegg vil aktuelle tema bli tatt opp; LEAN-utvikling, etablering og økonomi, styrekompetanse og andre relevante problemstillinger for gründere.

Sæle ønsker å få til både mentor-ordninger og på sikt også en inkubatorpark med felles tjenester for gründere.

– Vi skal skape en vinn-vinn situasjon både for nyetablerere og det etablerte næringslivet i Sotra-regionen. Mens noen kan bidra med kompetanse og erfaring, kan andre bidra med nye tanker og ideer og smittende entusiasme, sier Arild Sæle.

 

Les også

Meny