Kjell Inge Jørgensen, daglig leder i Weld IT.

Weld IT: Skreddersydd datasystem for sveiseindustrien

edit today

Kjell Inge Jørgensen har jobbet innen sveisebransjen hele livet. I 2014 fikk han ideen om å opprette et selskap, som gjør det lettere å dokumentere arbeidsprosessen og avvik for bedrifter og sveisere.

I 2015 ble Weld IT etablert, og selskapet har nå cirka 100 aktive brukere i systemet.

− Weld betyr sveis på engelsk og IT viser at det er et teknologisk produkt. Vil tilbyr forenkling av dokumentasjon, og dette er det eneste systemet som er skreddersydd for sveiseindustrien som innehar komplett KS-, og HMS-system, samt produksjonsstyringssystem med integrert sveiseprosedyrebank, sier Jørgensen.

Sveisejobben kan dokumenteres via iPad. Når kundene får produktet, følger dokumentasjonen med som vedletgg.

Sveisejobben kan dokumenteres via iPad. Når kundene får produktet, følger dokumentasjonen med som vedlegg.

Selskapet holder til på Ågotnes og består av Jørgensen, som er daglig leder, og en kontormedarbeider.

− Dette er et system for vanlige folk og er meget brukervennlig. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra selskaper som har brukt Weld IT, forteller Jørgensen.

Fikk bedre kontroll med Weld IT

Alsaker Stål AS  har tatt i bruk Weld ITs datasystem.

− Fram til nå har dokumentasjonen lagt på ulike mapper og permer. Med det nye programmet samles alt i ett system, og jeg som leder kan skrive ut rapporter som viser hele produksjonsprosessen. Når kundene får rapportene sammen med produktet blir de overasket over hvor god kontroll vi har, sier Geirmund Kaland, daglig leder i Alsaker Stål AS, i en artikkel fra Sveiseaktuelt.

Weld IT består av en komplett database som samler alle data arbeiderne dokumenter underveis. Når det oppstår avvik i produksjonen vil det legges i en egen struktur, slik at ledelsen kan ta tak i utfordringene og gjøre tiltak for forbedringer. På denne måten unngår Alsaker Stål å gjøre samme feilen flere ganger.

− Dette gjør oss godt rustet til å følge opp dokumentasjonskravene i lovverket og de kravene vi har forpliktet oss i styringsverktøyet, sier Kaland.

Kjell Inge Jørgensen, daglig leder i Weld IT AS.

Kjell Inge Jørgensen, daglig leder i Weld IT AS.

Systemet tilpasses bedriftens behov

Systemet i Weld IT er lett å bearbeide og kan tilpasses bedriftenes behov.

Ansatte hos Alsaker Stål har bidratt med å utvikle Weld IT og lagt inn funksjonalitet i programvaren som passer godt for arbeidsplassen. Bedriften bruker nå nettbrett aktivt for å dokumentere og samle data om arbeidsprosessene.

Siden Kjell Inge Jørgensen har lang erfaring innen mekanisk industri og sveisebransjen, vet han godt hvilke dokumentasjonskrav som forventes av sveiserne.

− Et IT-selskap står bak de tekniske løsningene. Hvis ikke jeg forstår hvordan det brukes, forstår ikke kundene det heller, sier Jørgensen, som også gir sveiseteknisk rådgivning.

Les også

Meny