Fra "Ylvis 4". Foto: promo

Ylvis til Ågotnesmessen

edit today

Ågotnesmessen ble startet opp av lokale bedrifter etter at norges største årlige oljemesse, Offshore Technology Days (OTD) ble flyttet fra Bergen til Stavanger i 2011. Oppslutningen bekreftet behovet for en lokal messe, og samarbeidet mellom utstillerne resulterte i en ny suksessmesse i fjor, med Vest Næringsråd som medarrangør. Etter ønske fra utstillerne har Vest Næringsråd nå tatt på seg ansvaret for å videreføre og videreutvikle messen, som et lokalt supplement til den nasjonale OTD-messen – som en gang startet på Ågotnes. – Det er viktig for oss at messen blir videreført, sier VNR-leder Per C. Aarsand.

Ylvis i Ågotneshallen

Frem til nå har messen blitt arrangert på Mento Services sine områder. Ny lokalitet for messen blir Ågotneshallen, noe som åpner dørene for flere utstillere. Messen vil gå av stabelen torsdag 25. april. – Messen har tidligere vært lukket, men vi ønsker å åpne opp for alle VNR-medlemmer etter prinsippet førstemann-til-mølla som gjelder, sier Aarsand. Hensikten med Ågotnesmessen har vært å samle bedriftene i Ågotnes-miljøet. Den sosiale biten er også viktig, og i år er Ylvis med band booket for å ta seg av kveldsunderholdningen. Ylvis har hatt stor suksess med samtlige av sine revyshow og TV-show, men er fremfor alt musikere. – Den innerste delen av hallen blir sceneområde, mens den ytterste delen blir messeområde, sier Aarsand, som gleder seg stort både til messen og kveldsarrangementet.

Arena for samhandling

– Med denne messen ønsker vi å videreføre arbeidet med å fremme samhandling mellom Sotra-bedrifter og styrke miljøet på Ågotnes. Næringslivet her er i sterk vekst, med 4000 arbeidsplasser som forventes å øke til 6000 arbeidsplasser de neste årene, sier en fornøyd Aarsand og legger til: – Premissene for messen er at den skal være rettet mot olje og energi-området. Her skal utstillerne få mulighet til å presentere produktnyheter og bygge nettverk. I tillegg skal messen være en sosial møteplass og den skal være en arena for samhandling mellom skole og næringsliv.

Les også

Meny