Enorm interesse for å jobbe med flyktningene

edit today

Hundre søkere har meldt sin interesse for å jobbe i leiren på Ågotnes, etter at annonsen ble lagt ut i går ettermiddag. – Vi ønsker fortrinnsvis lokal arbeidskraft, sier camp-leder Nils Nilsen.

– Vi trenger 30 personer på hel- og deltid og ønsker fortrinnsvis lokal arbeidskraft, sier driftsleder Nils A. Nilsen i Compass Group, et av verdens største selskaper innen forpleining. Selskapet driver ESS Camp Ågotnes på vegne av Ågotnes Næringspark.

Natt til mandag ankom 178 flyktninger som skal videre til ordinære mottak etter noen dager. Selskapet søker nå etter kokker med fagbrev, kantinemedarbeidere, resepsjonister, nattevakter, renholdere, vaktmester og vedlikeholdsmedarbeidere til mottaket.

Søknadene strømmer inn

– Vi la ut annonsen i går ettermiddag og ved ti-tiden i går kveld var det kommet 60 søkere. Nå nærmer vi oss hundre. Mange av søkerne bor for langt borte, vi ønsker å tilby disse jobbene til lokale arbeidstakere, sier Nilsen til vnr.no. Han presiserer at «lokale» kan gjerne være byfolk som synes det er greit å kjøre til Sotra for å jobbe.

På campen er det 352 enkeltrom, kantine, resepsjon og kiosk. På grunn av nedgangstidene i oljenæringen, har etterspørselen etter det komplette hotelltilbudet for arbeidsfolk midt i CCB-klyngen falt bort og det er inngått en avtale mellom eierne og UD om å etablere et akuttmottak for asylsøkere – det første på Vestlandet.

Les også: Et samfunn i samfunnet

Ansetter fortløpende

Det haster å få på plass de rette folkene og ansettelsene skjer derfor fortløpende, forteller driftslederen.

– Vi skulle helst hatt på plass noen allerede i går og starter med å intervjue aktuelle kandidater med en gang, sier Nilsen.

De fleste stillingene innebærer skiftarbeid. Kokkene må ha fagbrev og vaktmester og vedlikeholdsmedarbeiderne må ha førerkort for bil.

Gode kunnskaper i norsk og engelsk, erfaring fra flerkulturelle arbeidsplasser, godt humør og plettfri vandel er blant kvalifikasjonene som blir etterspurt i stillingsannonsen.

God stemning

– Stemningen er god. Vi drifter dette på vanlig måte – som et hotell. Jeg leste i går et intervju med noen av dem som bor her at det er det første stedet de føler seg behandlet som mennesker – det varmer, sier Nilsen.

 

Les også

Meny