SKATTEFUNN: Fra venstre: Anders Bårthun Moe fra Strømme Service og John Ivar Halvorsen fra DNB. Moe delte sine erfaringer rundt SkatteFUNN med kursdeltakerne. Foto: SIlje Ulveseth

Fikk godkjent SkatteFUNN-prosjekt

edit today
Strømme Service delte sine erfaringer rundt SkatteFUNN.

Torsdag 1. november inviterte Forskningsrådet og Revisor Vest til gratis SkatteFUNN-seminar i Gründerparken Vest. 

− Vi trenger innovasjon for å stryke næringslivet i Nye Øygarden og i fjor var antallet SkatteFUNN-søknader historisk lavt fra vår region. Det må vi gjøre noe med! Grunnen til at vi er med på å fasilitere dette seminaret er at vi ønsker å være en samtalepartner underveis i søknadsprossen, fortalte Bjørn Tore Wilhelmsen, daglig leder i Revisor Vest.

− På skatteFUNN-seminar får vi ofte spørsmål som bare revisorer kan svare på, derfor er det veldig kjekt å ha med Revisor Vest i dag, sa Rigmor Fardal fra Forskningsrådet.

Se bilder fra seminaret nederst i artikkelen!

Skriv søknad selv og få gratis veiledning

Kompetansemegler Knut Vindenes fra Høgskulen på Vestlandet var også tilstede.

− Kompetansemeglere fungerer som en sparringspartner til bedrifter som vil søke SkatteFUNN. Dere sender et utkast til meg og jeg gir råd om hva som er viktig å få frem i søknaden, helt gratis, fortalte Vindenes.

Gruet seg til å skrive søknad

Under seminaret delte Anders Bråthun Moe, administrativ leder i Strømme Service AS, sine erfaringer rundt SkatteFUNN. Han deltok på prosjektverksted i januar og nylig ble SkatteFUNN-søknaden deres innvilget. I samarbeid med Lumic AS  skal de videreutvikle en helautomatisk vaksinemaskin for smolt.

− Jeg hadde hørt om SkatteFUNN, men innså på prosjektverkstedet i januar at vi egentlig burde ha søkt SkatteFUNN mye tidligere. Jeg mener vi har en del prosjekter som kvalifiserer til  skattefradrag, sier Moe til Vest Næringsråd.

Moe utsatte søknadsprosessen en stund fordi han trodde at det krevde mer ressurser å skrive en SkatteFUNN-søknad enn hva det egentlig gjorde.

− Jeg trodde det var komplisert og tidskrevende, og vanskeliggjorde nok hele søknadsprosessen før jeg i det hele tatt begynte. Så viste det seg at det gikk veldig fint, fordi vi hadde fått god hjelp til å skrive en tydelig og strukturert og prosjektbeskrivelse, sier Moe.

Anne Fremstad fra Azets Insight AS var én av 40 som deltok på seminaret.

− Det var utrolig lærerikt og nyttig, forteller hun til Vest Næringsråd.

[divider line_type=»Full Width Line» line_thickness=»1″ divider_color=»default»][vc_text_separator title=»Se bildene fra SkatteFUNN-seminaret» title_align=»separator_align_left»][vc_gallery type=»flexslider_style» images=»18630,18627,18632,18631,18629,18628″ onclick=»link_no»][divider line_type=»Full Width Line» line_thickness=»1″ divider_color=»default»]

Les også

Meny