Prosjektverksted: Fikk hjelp til å skrive søknad

edit today

Tirsdag 30. januar inviterte Forskningsrådet, Regionalt forskingsfond Vestlandet og Mobiforsk til prosjektverksted i Gründerparken.

Målet med verkstedet er å gi deltakerne redskapene og ferdighetene for å utvikle et godt forskningsprosjekt, slik at de kan skrive en god søknad om finansiering.

Flere firma burde søke skatteFUNN

Antall søknader til skatteFUNN øker hvert år. Likevel var det svært få bedrifter fra Sotra og Øygarden som benyttet seg av denne muligheten i fjor – til tross for at antall søkere har doblet seg i Hordaland.

SkatteFUNN er en skattefradragsordning for foretak som driver forsknings- og utviklingsarbeid alene eller sammen med andre.

− Vi er underrepresentert når det gjelder offentlig finansiering av næringslivsprosjekter og skatteFUNN. Samarbeidet vi nå har etablert er utrolig viktig for å synliggjøre tilbudene til næringslivet her ute og flere må benytte seg av sjansen, sier Henning Hauso, daglig leder i Vest Næringsråd.

Han oppfordrer bedrifter innen samme bransje til å løfte frem ideer som kan bringes inn til neste prosjektverksted.

Rigmor Fardal fra Forskningsrådet Hordaland introduserer deltakerne til Prosjektverksted.

Fornøyd med innsatsen

Tirsdag var det 11 firma som deltok på prosjektverksted. De fikk hjelp av Randi Lotsberg (Regionalt forskingsfond Vestlandet/Hordaland fylkeskommune), Rigmor Fardal (Forskningsrådet Hordaland) og kompetansemeglerne Kristin Guldbrandsen Frøysa (Christian Michelsen Research) og Knut Vindenes (Høgskulen på Vestlandet).

−  Det var en fin gjeng med stor bredde, både fra offentlig og næringsliv. Noen var i gang med forskningsprosjekter, mens andre lurte på om skatteFUNN var noe for dem, sier Rigmor Fardal fra Forskningsrådet.

Deltakerne fikk også prøve ut to verktøy, som prosjektverkstedet anbefaler:

− Vi gikk gjennom en prosjektkanvas, som er et godt verktøy for hvordan man skal beskrive en søknad til Forskningsrådet. Det var gruppeoppgaver og interne diskusjoner. Noen hadde erfaring fra tidligere prosjektsøknader og gjennomføring, og det var nyttig å ta del i, sier Odd Gunnar Jørgensen, daglig leder i NovuMare.

− Det var et godt engasjement og deltakerne jobbet med egne ideer knyttet mot innspill og tips, roser Randi Lotsberg fra Regionalt forskingsfond Vestlandet.

Les også

keyboard_arrow_up