I vår åpnet Brazfit-gründer Carla Tunheim sin første fysiske butikk i Alanya. Hun driver fortsatt nettbutikken Brazfit.no. Foto: Privat.

Fra nettbutikk til klesbutikk i Alanya

edit today
Nettbutikken Brazfit.no har åpnet sin første fysiske butikk i Tyrkia.

− Salget går kjempebra i Tyrkia. Jeg har stor tro på at neste år vil bli enda bedre, sier gründer Carla Tunheim til Vest Næringsråd.

Hun er én av leietakerne i Gründerparken Vest.

Siden januar 2015 har Tunheim drevet nettbutikken Brazfit.no, som selger unikt, håndlaget treningstøy til hele verden. I april i år tok hun steget videre og åpnet sin aller første butikk i Oba i Alanya med to butikkansatte.

− Jeg fikk ideen da jeg var på ferie i Alanya, da jeg merket at det varme klimaet hadde en positiv effekt på smertesykdommen min, fibromyalgi. En av årsakene til at jeg åpnet butikken, er at jeg har noe ekstra å jobbe med når jeg er i Alanya for å ta vare på helsen min, forklarer Carla.

Etter flere ferieturer har hun forelsket seg helt i Tyrkia og er godt kjent i området Oba.

− I Alanya er det behov for noe nytt, kult og annerledes når det gjelder treningstøy, så nå satser jeg her, forteller Carla entusiastisk.

I butikken selger hun treningsklær, badetøy, håndklær og strandrelaterte produkter til turister og lokalbefolkningen. Hun også fått et samarbeid med det største treningssenteret i Alania, Aura Fitness & Spa.

Tøff start i Tyrkia

Det kreves mot å starte butikkvirksomhet i et fremmed land med annet regelverk og språk. Carla har hatt en tøff sommer i Tyrkia med bratt læringskurve.

− De to første månedene var vanskelige, men jeg har heldigvis et godt nettverk i Tyrkia med gode venner som hjelper meg. Jeg har en tyrkisk regnskapsfører og en advokat som sjekker at dokumentasjonen er riktig. Det har vært spennende å lære hvordan det fungerer, sier Carla.

[image_with_animation image_url=»18490″ alignment=»» animation=»Fade In» border_radius=»none» box_shadow=»none» max_width=»100%»]
Vil fargelegge Norge

Brazfit står for Brazilian Fitness Clothes, og produseres i Brazil. Gründer Carla Tunheim er opprinnelig fra Rio, men har bodd i Norge i over 20 år.

Da hun stadig så svartkledde nordmenn på treningssenteret, ble hun inspirert til å gjøre noe.

− Målet mitt er å fargelegge Norge. Farger gir jo energi til å trene, og det er viktig for meg at folk føler seg bra når de trener. Samtidig er det viktig for meg å understreke at Brazfit er for alle typer kropper, presiserer hun.

Carla tilbyr kun varer i begrenset opplag, også kjent som «limited edition».

− Dette er stoff som kun er produsert for Brazfit og som aldri vil komme tilbake. Det er gøy å føle seg unik på trening, sier Carla, som selv er iført eget design.

Konkurrerer mot store merkevarer

Treningstøyet til Carla er ikke bare fargerikt, men også håndlaget og grundig testet.

− Brazfit har tøff konkurranse med de store selskapene, men jeg har stor tro på mine produkter. Kvaliteten kan ikke sammenlignes. Mine varer er ikke masseprodusert, forteller Carla.

I Brazil har hun fem ansatte, som hun føler stort ansvar for.

− De jobber hardt for at Brazfit skal få de beste produktene.  Når jeg lykkes, lykkes også mange andre, sier Carla.

Nå drømmer hun om å åpne butikk i Norge.

Stor nytte av Gründerparken

Brazfit-gründeren har vært en del av Gründerparken Vest siden sommeren 2017.

− Hva betyr det for deg å være en del av Gründerparken?

− Jeg må si nettverket og tilhørigheten til noe større, selv om vi driver hver våre selskap. I en hverdag hvor kunder og marked krever stadig mer av bedriftene, er betydningen av dette nettverket uvurderlig. Man støtter hverandre i den daglige kampen om å overleve og utveksler erfaringer, samt god hjelp og veiledning på stort sett alle plan, roser Tunheim:

− Gründerparken har betydd utrolig mye for meg som tilflytter til Bergen, og for Brazfit som selskap. Vi gleder oss til å ta fatt på neste dag sammen med de andre gründerne!

Vi legg til rette for deg som ønskjer å skapa arbeidsplassar, uansett om ønsket kjem fra ein heilt sprø innovativ idé, eller eit sterkt ønske om å starte for deg sjølv.

  • Rimelege kontor av ulik storleik, møterom og fellesareal
  • Kurs og seminarer med kompetanse- og finansieringsmiljøet
  • Møteplass for oppstartbedrifter i Øygarden

Les også

keyboard_arrow_up