Nå kan han velge og vrake

edit today

Bak moderne glassfasader i Straume Næringspark finner vi Sotras nyeste og sannsynligvis reneste bilverksted. Den 27 år gamle bedriften har endelig fått de lokalene den fortjener. Investeringen på 31 millioner kroner er vel verdt hvert øre, forteller daglig leder og medeier Egil Hauge i Sotra Bil.

– Dette bygget står mer i stil med det vi holder på med. Her har vi sol og stor plass, jeg smiler hver gang jeg går inn døren her og det merkes på stemningen at både folkene våre og kundene trives bedre, sier en stolt og fornøyd Hauge.

«Veikanten Auto» historie

Mens radioen surrer og mekanikerne plystrer til sommerens hitlåter, viser han stolt frem et funksjonelt og effektivt verksted. Hver minste detalj er gjennomtenkt. Tungvint logistikk fra tiden med to lokasjoner i uegnede lokaler «midt i gryten» på Straume er forbi.

– Nå blir vi tatt mer seriøst og kan kvitte oss med «Veikanten Auto»-stempelet. Det er gjengen som jobber her som avgjør om kunden kommer igjen, men vi har nok misset noen kunder på førsteinntrykket i årenes løp, legger Hauge til.

– Det er nå enklere å finne parkering og det er kjekt å se nye fjes, sier han.

Plukker de beste

For to år siden var det et stort problem å få tak i norskspråklige fagarbeidere, fordi bedre lønnete jobber i oljerelatert næring førte til mekanikerflukt. Nå strømmer søknadene til bilverkstedet, som kan velge fra øverste hylle.

Les også: Mekanikermangel setter kjepper i hjulene

– Nybygget bidrar til å gjøre dette til en attraktiv arbeidsplass og gir oss et konkurransefortrinn, det er uvant, sier Hauge.

I nybilstallen er det stort sett nyheter, ingen modeller er eldre enn to år. Hauge skal ansette flere og regner med å nå 100 millioner kroner i omsetning innen fem år. Sotra Bil er landets tredje største forhandler av Tysse-tilhengere, og selger i dag flere hengere enn biler.

Å være underforhandler av Kverneland Bil, som er Norges største Ford-forhandler, er en fordel. Ford Focus er verdens mest solgte bil.

– Nå ligger alt til rette for vekst på alle områder, vi har fått fasiliteter som gjør oss ufattelig mye mer effektiv på alle områder, sier han med et smil.

 

Fakta

  • Sotra Bil ble etablert i Bjorøygården i 1988, som et mekanisk- og karosseriverksted
  • Først i 1994 kjøpte far og sønn, Olav og Egil Hauge seg inn i bedriften og startet med nybilsalg
  • I 2010 la de ned karosserivirksomheten og satset på det mekaniske
  • I dag har bedriften 14 årsverk

 

 

 

Les også

Meny