Informasjonsmøte ble arrangert i samarbeid med Norges Forskingsråd, Hordaland fylkeskommune, Gode Sirklar, og Fjell kommune/Nye Øygarden kommune i Gründerparken Vest, mandag 18. desember.
Rigmor Fardal åpnet med å fortelle om hvilke finansieringsmuligheter det er i Forskningsrådet, og at det gjelder å ha en strukturert søknad:
− Husk – det du skal gjøre er sannsynligvis mye vanskeligere enn det å skrive en søknad!
LES OGSÅ: Se presentasjonen fra informasjonsmøtet
Kom på prosjektverkstedet 30. januar
Det beste søknadstipset til Jone Engelsvold fra RFF Vest er er delta på prosjektverkstedet i Gründerparken tirsdag 30. januar.
− På prosjektverksted har vi tidligere delt ut en søknad som har blitt vurdert. Det har vist seg å være en nyttig oppgave. På denne måten får deltakerne en umiddelbar forståelse for hvordan en søknad blir vurdert, forklarer Engelsvold.
RFF Vest er opptatt av å være i dialog med dem som vurderer å søke.
− Det er fint hvis de som deltar har en idé, så kan de få testet ut denne i prosjektverkstedet. Det er jo ikke alle problemstillinger som trenger forskning, og dette er et fint sted å sjekke det ut. Kanskje de finnes andre ordninger hvor de kan søke støtte?
Viktig å huske når du søker
Det er ikke alle som synes det er like lett å søke om forskningsprosjekter. Noen har mange ideer, men klarer ikke å strukturere det i søknaden.
− Hvem skriver du for? Hvem skal lese søknaden? Husk at du skriver for et publikum, så det er viktig å tenke på hvem målgruppen din er, råder Engelsvold.
Antall skatteFUNN-søknader øker hvert år, ifølge Fardal i Forskningsrådet.
− SkatteFUNN er en lavthengende frukt. Søk! Og søk gjerne før sommeren, ikke vent til siste frist 1. september, sier Fardal.

Oversikt over støtteordninger
Siri Fagerås syntes det var et interessant informasjonsmøte.
− Det betyr utrolig mye å få hjelp. Jeg har tidligere søkt om et doktorgradstipend, men visste på den tiden ikke hva jeg skulle skrive eller hva jeg burde vektlegge. De fleste trenger noen som kan se og vurdere en søknad sin sett utenfra, sier Fagerås.
− Det var greit å få en orientering fra Forskningsrådet og de andre støtteordningene som finnes, sier Rune Holmen i NovuMare.
Se flere bilder fra informasjonsmøtet



