Rigmor Fardal (Forskningsrådet), Jone Engelsvold (RFF Vest) Øyvind Berge MobiFORSK og Kjartan Sandnes (Biomega)

Nyttig møte om forskningsprogram for næringslivet

edit today

Informasjonsmøte ble arrangert i samarbeid med Norges Forskingsråd, Hordaland fylkeskommune, Gode Sirklar, og Fjell kommune/Nye Øygarden kommune i Gründerparken Vest, mandag 18. desember.

Rigmor Fardal åpnet med å fortelle om hvilke finansieringsmuligheter det er i Forskningsrådet, og at det gjelder å ha en strukturert søknad:

− Husk – det du skal gjøre er sannsynligvis mye vanskeligere enn det å skrive en søknad!

LES OGSÅ: Se presentasjonen fra informasjonsmøtet

Kom på prosjektverkstedet 30. januar

Det beste søknadstipset til Jone Engelsvold fra RFF Vest er er delta på prosjektverkstedet i Gründerparken tirsdag 30. januar.

− På prosjektverksted har vi tidligere delt ut en søknad som har blitt vurdert. Det har vist seg å være en nyttig oppgave. På denne måten får deltakerne en umiddelbar forståelse for hvordan en søknad blir vurdert, forklarer Engelsvold.

RFF Vest er opptatt av å være i dialog med dem som vurderer å søke.

− Det er fint hvis de som deltar har en idé, så kan de få testet ut denne i prosjektverkstedet. Det er jo ikke alle problemstillinger som trenger forskning, og dette er et fint sted å sjekke det ut. Kanskje de finnes andre ordninger hvor de kan søke støtte?

Viktig å huske når du søker

Det er ikke alle som synes det er like lett å søke om forskningsprosjekter. Noen har mange ideer, men klarer ikke å strukturere det i søknaden.

− Hvem skriver du for? Hvem skal lese søknaden? Husk at du skriver for et publikum, så det er viktig å tenke på hvem målgruppen din er, råder Engelsvold.

Antall skatteFUNN-søknader øker hvert år, ifølge Fardal i Forskningsrådet.

− SkatteFUNN er en lavthengende frukt. Søk! Og søk gjerne før sommeren, ikke vent til siste frist 1. september, sier Fardal.

Etter informasjonsmøtet fikk deltakerne snakke med representanter fra Norges Forskingsråd, Regionalt forskingsfond og MobiFORSK.
Etter informasjonsmøtet fikk deltakerne snakke med representanter fra Norges Forskingsråd, Regionalt forskingsfond og MobiFORSK.

Oversikt over støtteordninger

Siri Fagerås syntes det var et interessant informasjonsmøte.

− Det betyr utrolig mye å få hjelp. Jeg har tidligere søkt om et doktorgradstipend, men visste på den tiden ikke hva jeg skulle skrive eller hva jeg burde vektlegge. De fleste trenger noen som kan se og vurdere en søknad sin sett utenfra, sier Fagerås.

− Det var greit å få en orientering fra Forskningsrådet og de andre støtteordningene som finnes, sier Rune Holmen i NovuMare.

Se flere bilder fra informasjonsmøtet

Veslemøy Vold, Linda Glomset og Kristine W. Andersen (Fjell Kommune)
Veslemøy Vold, Linda Glomset og Kristine W. Andersen (Fjell Kommune)
Rune Holmen (NovuMare), Ragnvald Maartmann-Moe (Algetun AS)
Rune Holmen (NovuMare), Ragnvald Maartmann-Moe (Algetun AS)
Stig Tuastad (Digitaliq AS) og Siri Fagerås
Stig Tuastad (Digitaliq AS) og Siri Fagerås
Croissanter fra Baker Brun
Croissanter fra Baker Brun

Vi legg til rette for deg som ønskjer å skapa arbeidsplassar, uansett om ønsket kjem fra ein heilt sprø innovativ idé, eller eit sterkt ønske om å starte for deg sjølv.

  • Rimelege kontor av ulik storleik, møterom og fellesareal
  • Kurs og seminarer med kompetanse- og finansieringsmiljøet
  • Møteplass for oppstartbedrifter i Øygarden

Les også

keyboard_arrow_up