STORMFONDET: Her er et klipp fra filmen til Scalmarin, som leverer ferske og levende produkter. Skjellene er håndplukket av dykkere og skalldyrene er fisket av lokale fiskere.

Disse gründerbedriftene bør du merke deg

edit today
Se de fantastiske filmene til vinnerne av Stormfondet 2018.
Under Øygardenkonferansen, torsdag 29. november, ble NovuMare, Scalmarin og Scan Reach tildelt hundre tusen kroner hver fra Stormfondet. I tillegg til midler fikk de også laget en profesjonell film produsert av AlfGundersen, som bedriftene kan bruke kommersielt og til å løfte arbeidet videre.
 
De tre filmene hadde premiere under konferansen med over 200 tilskuere.
 
− Felles for mottakerne er at det er folk som tror på samarbeid, tenker stort og bruker alle døgnets timer for å få jobben gjort. Vi tror den jobben mottakerne gjør vil bety mye for vår region, sa Ragnhild Janbu Fresvik, konserndirektør for bedriftsmarked i Sparebanken Vest, som stod for utdelingen av midlene.
 
Hydraulic production & services AS (HydPro), Sotfware Control og BRAZFIT ble også tildelt 50.000 kroner hver.
 

NovuMare står bak prosjektet ReintHav, hvor målet er å komme frem til et oppsamlingssystem som effektivt kan samle opp plastforsøpling fra havoverflaten.

Bedriften vil lage en løsning som er fleksibel nok til å kunne brukes globalt, og som er lite avhengig av spesifikke fartøy. Stor kapasitet er et nøkkelord i prosjektet. De tenker store systemer som har kapasitet til å ta opp store mengder.

NovuMare hadde oppstart 1. september i 2017. De tilbyr sine oppdragsgivere innovativ og kostnadseffektiv beredskap mot akutt forurensning, spesielt rettet mot forurensning til det marine miljø. De er et grønt selskap og ønsker å være en foregangsbedrift innenfor sin bransje.

]Scandinavian Reach Technologies AS (ScanReach) jobber for å gi sjøfolk en tryggere arbeidsdag. Med løsningen In:Range har ScanReach utviklet det første trådløse sporingssystem som fungerer ombord i skip/rig med mye stål. Dette er en svært komplisert oppgave som bedriften har klart å løse.

Ved hjelp av nyutviklet teknologi, har selskapet utviklet en løsning som gir kontroll på hvor folk er når det er en hendelse om bord. Fra å vente til alle har kommet på mønstringsstasjon for opptelling vil In:Range gi denne informasjonen umiddelbart for hele skipet på sekunder.

ScanReach består av åtte personer som forestår den daglige driften av selskapet, i tillegg til to deltidsansatte. Alle de ansatte har ulik bakgrunn, som er spisset inn mot området som de jobber mot.

Scalmarin AS har tatt i bruk arter av skalldyr som tidligere ikke har vært omsatt/distribuert gjennom lovlige kanaler. Dette er blant annet teppeskjell, røde kråkeboller, langpiggede kråkeboller, kuskjell og oskjell.

Ved å etablere skalldyrmottak med kaldt dypvann, får Scalmarin best mulig kvalitet gjennom hele året på de levende produktene. Produktene høstes på en bærekraftig måte og kan leveres ferske og levende den dagen kundene trenger varene.

Fra første salg i mars 2016 og hittil i år har Scalmarin hatt en vekst på over 400 prosent, og har nå 4,5 ansatte indirekte til firmaet. De merker også en stor etterspørsel utenfor landegrensene.

Hva er Stormfondet?

Sparebanken Vest står bak Stormfondet – et gavefond som har til formål å fremme regional næringsutvikling i Fjell, Sund og Øygarden. Fondet forvaltes av Vest Næringsråd, som gjennom
en uavhengig jury vurderer innkomne søknader opp mot Stormfondets kriterier.

Mottaker av midler fra fondet har gjennom sin bedrift eller prosjekt bidratt til økt nyskaping eller omstilling.

Vi legg til rette for deg som ønskjer å skapa arbeidsplassar, uansett om ønsket kjem fra ein heilt sprø innovativ idé, eller eit sterkt ønske om å starte for deg sjølv.

  • Rimelege kontor av ulik storleik, møterom og fellesareal
  • Kurs og seminarer med kompetanse- og finansieringsmiljøet
  • Møteplass for oppstartbedrifter i Øygarden

Les også

keyboard_arrow_up