Milla Says tildelt Bergen kommunes etablererpris 2018

edit today
Aleksander Helmersberg er den første aktøren i Nye Øygarden kommue som har mottatt etablererprisen.

− Dette er en høythengende pris i næringslivet i Bergen. Kjempekult! Pengemessig betyr det veldig mye for oss, spesielt for videre utvikling og den fasen som vi er i nå, sier gründer Aleksander Helmersberg til Vest Næringsråd.

Milla Says er en del av Gründerparken Vest på Sotra.

− Det er kult at vi er den første aktøren i Nye Øygarden kommunen som har fått denne prisen. Ekstra kult at vi i Gründerparken Vest kan konkurrere ut store bergensbedrifter, sier Helmersberg stolt.

−  Milla Says har utviklet unike løsninger

Etablererprisen er på 75.000 kroner og deles ut til kandidater som har etablert ny virksomhet i bergensregionen, og som bidrar til å fornye eller berike lokalsamfunnet og inspirere andre potensielle etablerere til å starte næringsvirksomhet.

Et av kriteriene er at bedriften ikke må være eldre enn 5 år i prisutdelingsåret. Milla Says er en digital lærings- og kommuikasjonsplattform som ble etablert januar 2015. I dag har den cirka 1000 aktive bruker i hele Norge, i tillegg til Sverige og Danmark.

− Gjennom å tenke nytt, forenkle og digitalisere har Milla Says utviklet unike løsninger som løfter barn, unge og voksne med manglende eller begrenset verbal tale til å kunne ha en god kommunikasjon med dem rundt seg. Behovet for slike løsninger er stort og viktig, noe Milla Says viser ved en økende brukermasse, uttalte næringsbyråd Julie Andersland, som delte ut prisen under Innovasjonsuken OPP torsdag.

LES OGSÅ: Milla Says pryder melkekartongen

I selskap med store aktører

Etablererprisen ble første gang delt ut i 2007.

Prisen er tidligere delt ut til gründerne bak It’s Learning, Maritime Colours, Colonialen Kjøkken & Fetevare, CreaCon Entertainment AS for Vennebyen, Norwegian Rain, Made, Adams matkasse, Wisub AS, Motitech og TicketCo.

− Det er tunge næringsaktører i juryen som Bergen kommune, Bergen Næringsråd, Innovasjon Norge og Etablerersenteret. Det gjør prisen veldig spesiell for oss. Når du ser på lista over tidligere vinner er det sterke navn som også har slått gjennom internasjonalt, sier Helmersberg.

Intensjonen bak Etablererprisen er å gi prisvinner større oppmerksomhet i regionen, slik at den på sikt kan bidra til å styrke virksomhetens posisjon i markedet.

− Etablererprisen er en døråpner for nye muligheter. Du får med en gang en større tyngde når du kan vise til denne anerkjennelse, forteller Helmersberg.

Artikkelen fortsetter under bildet

[vc_gallery type=»flexslider_style» images=»18496″ onclick=»link_no» img_size=»full»]

Gründer Aleksander Helmersberg tok imot prisen sammen med datteren Milla.

[divider line_type=»No Line»]
Imponerende priser

Til tross for at Milla Says bare er 3 år, har selskapet mottatt en mengde flotte priser og midler.

I 2016 ble Milla Says tildelt Livsvernprisen av organisasjonen Menneskeverd for sitt engasjement. Samme år ble de kåret til Beste crowdfunding-prosjekt for sosialt entreprenørskap.

For tiden pryder Milla Says melkekartongen til Q-Meieriene, og i august mottok gründerbedriften 100.000 kroner til å utvikle produktene sine videre av Visma.

Les også

keyboard_arrow_up