Ragnhild Janbu Fresvik, konserndirektør for bedriftsmarked i Sparebanken Vest, delte ut Stormfondet i fjor. Foto: Trude Brun Wilhelmsen.

Nå kan du søke midler fra Stormfondet

edit today
I år bevilger Sparebanken Vest 750.000 kroner til Stormfondet.
[divider line_type=»Full Width Line» line_thickness=»1″ divider_color=»default»]

Siden 2004 har Vest Næringsråd forvaltet gavemidler til regional næringsutvikling bevilget av Sparebanken Vest. I fjor ble SPV/VNR-fondet revitalisert og ble til Stormfondet.

− Det er gledelig at Sparebanken Vest øker potten og bevilger 750.000 kroner til Stormfondet. Fondet er større enn noen gang og vi vil oppfordre alle bedrifter og gründere som har nyskapende aktiviteter eller gode omstillingstiltak til å søke, sier Rikard Toft Ledang, daglig leder i Vest Næringsråd.

Sparebanken Vest er opptatt av å bidra til vekst i det lokale næringslivet, og at bankens overskudd skal kunne brukes til det beste for lokalsamfunnene.

− Stormfondet skal løfte frem de gode initiativene som skjer i regionen, og bidra til at flinke bedrifter blir sett og får den oppmerksomheten som de fortjener, sier Olav Hovland, banksjef i Sparebanken Vest.

Ved bedømmelse av bedriftene/prosjektene vil det bli lagt vekt på nyskapende aktiviteter eller gode omstillingstiltak. Fondet gir ikke støtte til generell drift. Årets søknadsfrist er 15. september.

LES MER OM STORMFONDET HER

Fikk film og penger

I 2018 mottok Scalmarin 100.000 kroner fra Stormfondet, samt egen film. Foto: Trude Brun Wilhelmsen.

Også i år vil de tre beste søknadene få laget en profesjonell film om virksomheten, som kan brukes kommersielt og til å løfte bedriften videre. Disse tre filmene vil bli presentert under Øygardenkonferansen fredag 29. november, hvor næringslivet og politikere i regionen er godt representert.

Filmen er en god måte for de nominerte til å profilere seg på, både under selve utdelingen og i ettertid. Det kan også Scalmarin bekrefte, som var én av tre bedrifter som fikk utdelt 100.000 kroner og en film, som ble produsert av AlfGundersen.

− Vi har fått utrolig masse positive tilbakemeldinger, både fra sjømatbransjen og av kunder. Filmen har vi også fått brukt sammen med Cornelius sjømatrestaurant, som har vært god reklame for begge parter. Snart får vi nye nettsider, og da vil filmen komme godt til nytte også her, forteller Knut Magnus Persson, medeier i Scalmarin.

I mai deltok Scalmarin på Seafood EXPO Global 2019, som er verdens største sjømatmesse i Brüssel.

− Her gikk filmen tre dager i strekk på storskjerm over Domstein, som er grossisten vår i utlandet. Her kom det folk fra hele verden og asiatene var spesielt imponert over hvor klart vann vi har og hvordan vi oppbevarer skjellene. Vi fikk også mange henvendelser fra bedrifter som ville kjøpe biter av filmen, forteller Persson fornøyd.

Her kan du se Stormfond-filmene som ble laget i fjor.

Se bilder fra utdeling av Stormfondet 2018:

[metaslider id=»19687″]

[divider line_type=»No Line»]

Les også

Meny