Styreleder i Vest Næringsråd, Jan Vindenes, sammen med Rikard Toft Ledang, som er ny daglig leder i Vest Næringsråd fra 1. september.

Rikard Toft Ledang ansatt som daglig leder i Vest Næringsråd

edit today
− En drømmejobb, sier Ledang, som vil tiltre i stillingen 1. september.

− Dette har gått i ekspressfart, sier styreleder i Vest Næringsråd, Jan Vindenes.

− En drømmejobb

Det er den 50 år gamle trebarnsfaren Rikard Toft Ledang, som skal sørge for å legge best mulig til rette for det lokale næringsliv i de tre kommunene i fortsettelsen. Han er i dag leder for EY Insourcing Services, Norge.

Ledang har en lang og variert karriere bak seg, blant annet fra bedrifts-, finans-, og lederutvikling. Han har tidligere jobbet i lokale virksomheter som Lie Gruppen og B. Telle Gruppen, og har vært ansvarlig for etableringen av Fana Sparebank sin avdeling på Straume.

− Jeg har alltid hatt et brennende engasjement for den sterke lokale tilhørigheten og samarbeidsformen virksomhetene her ute evner. Dette er en drømmejobb fordi jeg får muligheten til å bistå det lokale næringslivet i grensedragningen mellom forretning og politikk, sier Ledang.

LES OGSÅ: Henning Hauso slutter i Vest Næringsråd

Ble forespurt

− Det gikk veldig raskt, men slik er det av og til, og jeg er tilhenger av at beslutninger tas, sier Ledang og smiler.

Styret i Vest Næringsråd vurderte først å lyse ut stillingen, men gikk i stedet rett på kandidaten de mente ville passe perfekt.

Stod høyt på blokken

Det er viktig at den som skal lede Vest Næringsråd har forståelse for hvordan mekanismene fungerer i et samfunn, som er preget av produksjon og på full fart i en ny tid med andre virksomheter, sier Vindenes, og legger til:

− Den nye lederen stod høyt på blokken og da var det best å handle fort!

Les også

Meny