Solidenergy er Årets bedrift

edit today
50-årsjubilanten på Ågotnes er ein av dei største i Norden på vedlikehald av oljeinstallasjonar, kraftanlegg og bruer.

– Eg er heilt stum, sa Anved Aarbakke då tildelinga blei avslørt under Vest Næringsråd sin årsfest. Men fullstendig stum var ikkje Aarbakke, som la til:

– Eg har håpa på det fleire gonger og må sei eg syns det er fortjent, sa han muntert.

Heidersprisen Årets bedrift er tradisjon i Vest Næringsråd tilbake til 1998. Prisen blir gitt til ei bedrift som bidrar til å styrka og utvikla næringslivet i Øygarden kommune. Juryen ser også på:

  • Berekraft
  • Utvikling og lønsemd
  • Serviceinnstilling
  • Produktutvikling
  • Sal/marknadsføring inkludert eksport
  • HMS og kvalitet
  • Profil og omdømme
For prisen til Solidenergy i 2023 er dette juryen si grunngjeving:

«Å holde ved like, eller vedlikehold betyr å bevare eller tilbakeføre en enhet til en tilstand der den kan oppfylle nødvendige funksjonskrav. Vedlikehold er bærekraft – og en bedrift som har holdt på med dette i 50 år og blir foretrukket i flere bransjer – er årets bedrift.

Det startet med vedlikehold av kaier i 1973. 13 år senere ble bedriften etablert på Ågotnes, og den norske sokkelen ble stor kunde. Til den dag i dag betjener selskapet rammekontrakter for vedlikehold i Nordsjøen. Men aller best gjør de det på vannkraft, der de har rundt 90 % av det norske markedet.

Men de vedlikeholder også broer. Askøybroen, Nordhordlandsbroen, Osterøybroen og trekantsambandet, er alle malt av disse. Til og med Fregatten KNM Harald Ingstad fikk nye malingstrøk av denne bedriften like før den kolliderte.

50 års erfaring har gitt unik innsikt i det de driver med, og de har sammen med andre ført an i en rivende utvikling i bransjen. Nå er de en trendsetter innen produkt- og teknologiutvikling. Hvordan kan for eksempel roboter utvikles til å vedlikeholde innsiden av kraftrør, slik at ansatte slipper å ligge krøkt der inne mens det sandblåses og males?

Planene om et kompetansesenter for industrimalere på Ågotnes er spennende, og kan gi faget et kraftig løft. Akkurat nå uteksamineres bare én liten klasse fagpersoner hvert år, og det skjer i Bodø.

Vest Næringsråd og Nordea vil hedre bedriften og familien som kjøpte tilbake Kymsol etter to år på finske hender. Siden den gang har selskapet gått i pluss, og antall ansatte har vokst til over 550.

Årets bedrift er en av Nordens største på vedlikehold av oljeinstallasjoner, kraftanlegg og broer. Årets bedrift er 50 årsjubilanten Solidenergy.»

Les også

keyboard_arrow_up