ACOS styrker satsingen – ansetter syv

edit today
2021 starter med en hel liste av ledige stillinger hos IT-selskapet på Straume. Og det er trolig bare starten.

– Vi regner med å ansette enda flere gjennom året, sier daglig leder Bent-Inge Storheim.

De to siste årene har lederen for IT-selskapet på Sotra ansatt 34 nye medarbeidere. Nå starter de et nytt år med syv konkrete ledige stillinger. I tillegg oppfordrer de utviklere og teknologi-interesserte til å sende åpne søknader.

– Vi har vokst litt hvert år siden starten, men de siste årene har veksten vært enorm. Det henger sammen med at vi har vunnet store kontrakter: Oslo kommune, politiet og Nav, forteller Storheim.

Over 150 ansatte

ACOS, som ble sparket i gang av gründer Conrad Hansen i en garasje på Knappskog i 1997, har utviklet seg til å bli en av landets ledende leverandører av programvare. Garasjen er blitt til nyoppussede moderne 3000 kvadratmeter store lokaler i Straume Teknologisenter, og snart 800 kvadratmeter for de 32 ansatte på avdelingskontoret i Oslo. På Straume teller antall ansatte nå rundt 120.

Både offentlige og private virksomheter bruker ACOS sine systemer. Over 500 kunder bruker nå en eller flere av selskapets løsninger for dokumenthåndtering, nettside-produksjon eller digitale skjemaløsninger. Blant dem rundt 60 prosent av alle kommuner i landet og de fleste departement.

– Hvordan vil du beskrive ACOS sin posisjon i Norge nå?

– Vi har kjempet mot de store IT-konsernene, og bygget oss opp. Nå har vi fått veldig god utbredelse, og blitt like stor i kjerneområdene våre som konkurrentene. Vi er blitt en betydelig aktør, sier Storheim beskjedent.

– Vi var heldige i 2020

For IT-bransjen ble korona-året 2020 ikke et hinder for vekst. I alle fall ikke for ACOS som ansatte 18 nye. Den daglige lederen er glad internett er godt utbygget når de ansatte ble sendt på hjemmekontor. Det hadde ikke gått like bra med ISDN-linje som de fleste husstander hadde i «gamle» dager.

– Når det først skulle skje var det bra det skjedde i fjor og ikke for 10 eller 20 år siden. Produktutvikling og support gjør man like godt hvor som helst, og Teams var vi godt vant til å jobbe med fra før. For oss gikk det vel så greit og effektivt. I tillegg slapp vi mye unødvendig reising, forteller han.

– Vi endte faktisk bedre enn budsjett i fjor selv om vi også måtte avlyse mye. Men det var et godt trykk av arbeid. Vi vet vi var heldige sammenlignet med andre bransjer.

Jakter IT-striler

Rundt halvparten av de ansatte på Straume bor også i Øygarden. Resten kommer pendlende fra Bergen, Osterøy, Meland og Os. Den daglige lederen håper enda flere fra Øygarden vil søke.

– De må huske på at det fins interessante jobber her som gir ganske mye mindre tid i køen til byen, smiler han.

Samtidig er han redd for at nyutdannede IT-eksperter i Bergen ikke huker av Øygarden når de ser etter jobber på finn.no.

– De tror det er så langt ut hit. Vi trenger en god miks av dyktige unge og gode erfarne medarbeidere. Snittalderen er rundt 40 år akkurat nå, forteller Storheim, som sier ACOS alltid er på jakt etter dyktige utviklere. Derfor inviterer han folk til å sende åpne jobbsøknader.

– Nå står vi i mange anbud som vi satser på å vinne. Da håper vi å ansette flere, sier han.

GRÜNDER-BYSTE: Neste år er det 25 år siden Conrad Hansen grunnla ACOS. Bedriften har siden den gang tatt større og større markedsandeler i Norge.

Les også

Meny