I skyggen av de store treningskjedene

edit today
Svetten siler og smilet går rundt mens de snurrer av seg boksehanskene. Dette gjør ekteparet Rudi og Heidi seks ganger i uken. Da kan det vel ikke være så galt som navnet tilsier?

– Dette er alt. Det er tøft, man blir sliten og det gir rett og slett adrenalin. Jeg får full pakke, en boost av lykkehormon, forteller Heidi Charlsen.

Før timene står hun og tripper hjemme i leiligheten for å få mannen med seg. Han er ikke vanskelig å få med, bare noen sekunder treigere ut.

– Man glemmer at man trener. Kommer inn i modusen. Det er så gøy, sier Rudi Charlsen.

– Man glemmer at man trener. Kommer inn i modusen. Det er så gøy, sier Rudi Charlsen, som her slår løs på boksesekken.

Vi har sett det. Vi har vært med. Vi er like gjennomsvette. Tre ivrige amatører med svære boksehanser og sekk. Flere andre var rundt oss. Vi enset dem ikke. Det var akkurat som de sier. 45 minutter føltes som 15. Både sekken og kroppen har fått gjennomgå. Instruktør Asbjørn Sørensen viste og forklarte hele veien.

Aldri vanskelig. Aldri mas. Bare veiledning.

– Helt unikt treningssenter

Følelsen starter i det man kommer inn. Lokalene der Bygg- og boligfornying tidligere var, på haugen bak Sartorparken. Nyoppussede lokaler i mørke farger som gir en spa-fornemmelse. God stemning. Ikke minst de vennlige ansiktene som tar i mot oss.

Det er dette som er Hell Bootcamp:

  • Bootcamp – intervalltrening
  • Spinning – kondisjonstrening
  • Fitness-boksing – boksing på sekk og kondisjonstrening
  • Yoga – Økt mental og fysisk energi

– De har så mange tilbud man kan velge og vrake i. Jeg savner ikke manualene, sier Heidi, og henviser til den individuelle «pumpingen» foran speilvegger.

– Vi har prøvd andre treningssenter, og der var det gjerne kø for å komme til. Jeg mistet treningslysten. Dette er det første treningssenteret jeg har vært på der de hilser på oss, og sier navnet vårt. Det er helt unikt, mener Rudi.

Må snakke om elefanten i rommet…

Ekteparet er med på ulike økter seks ganger hver eneste uke, og de elsker det.

– Er det riktig forstått at dette senteret kommer litt i skyggen av de store kjedene?

– Ja, helt enig. Og så navnet Hell da. Folk tror jo dette er et helvete. Men det er det ikke. Det er rett og slett en drøm. Det er så herlig å komme inn hit og trene, fortsetter Rudi.

Da er vi ved elefanten i rommet. Navnet Hell Bootcamp. Før vi kom hit hadde vi hørt rykter. Folk er redde for hva som er innenfor dørene her. En skummel motorsykkel-klubb? Noen reagerer på det sterke uttrykket «Hell» som mange har negative assosiasjoner med.

På norsk betyr Hell – helvete, stedet der de fortapte blir pint og straffet hos djevelen etter døden. Og uten at vi har nevnt det for dem tar ledelsen det opp selv.

Og så navnet Hell da. Folk tror jo dette er et helvete. Men det er det ikke. Det er rett og slett en drøm. Det er så herlig å komme inn hit og trene

Rudi Charlsen

– Den største utfordringen vår er nok at vi har for få medlemmer. Jeg tror det muligens er på grunn av navnet, for når de først kommer inn, så blir de værende. Vi vurderte tidlig å bytte navn, men det er noe som holder oss igjen, forklarer daglig leder Tanita Polozova.

– Bli sterk sammen med oss. Uansett alder. Vi forteller deg hva og hvordan du skal gjøre det, og så er du ferdig uten å ha brukt for mye tid på treningen. Det er veldig enkelt, men jeg tror det beskriver det meste som vi driver med, sier daglig leder Tanita Polozova. Her sammen med instruktør Asbjørn Sørensen.

For henne kan Hell Bootcamp ha mange betydninger. Det positive «Hell og lykke», eller at kroppen er på hell, og må trenes opp. Men ja, også at man skal ha et lite helvete gjennom treningen i betydningen kraftanstrengelse.

– Vi har lyst til å lykkes med det navnet som vi valgte fra starten, fortsetter hun.

– Kjenner at man blir satt pris på

Tanita startet treningssenteret for to år siden, og har vært gjennom alle utfordringer oppstartsbedrifter har. I tillegg har hun og de ansatte pusset opp lokalet selv. Sparklet og tapetsert.

– Vi håper at det er litt av sjarmen folk ser, at vi har startet og bygget dette fra scratch. Det var krevende, i tillegg til alt det formelle rundt det å starte bedrift. Vi har feilet flere ganger, men gått på an igjen, forteller hun.

Målet hennes er at flere skal tørre å komme innenfor døren og prøve. Slik Rudi og Heidi dristet seg til da senteret hadde åpnet.

– Det er et helt spesielt sted. Vi traff noen av trenerne her som viste oss rundt. Det er et veldig godt miljø her. De yngste er 18-19 år gamle og de eldste over 70. Det er nesten som Hotel Cæsar, et hjem for deg og et hjem for meg. Man blir kjent med instruktørene, og kjenner at man blir satt pris på, beskriver Heidi Charlsen.

– Hvis du har du lyst til å være med på variert, god og kjempeartig trening med instruktører som guider deg gjennom på en trygg, fin og inspirerende måte, så vil dette passe deg. Etterpå er du fylt opp av endorfiner. Går du sur inn, så går du blid ut, mener Asbjørn Sørensen (til venstre).

Les også

keyboard_arrow_up