SPISEKROKEN STRAUME; Ingvild Skorpen Bøge åpner ny restaurant på Sartor Storsenter 15. mars.

Åpner Sotras første «boblerom»

edit today

Ingvild Skorpen Bøge fra Brattholmen har drevet Spisekroken på Klosteret ved Nordnes i 22 år. Nå satser hun også på Sotra, og i januar overtok hun lokalene etter Skikkelig Mat.

Vest Næringsråds medlemmer er de aller første som får teste ut den splitter nye restauranten på Sartor Storsenter. Dette skjer torsdag 15. mars klokken 11, og er en del av Marstreffet. Meld deg på her!

Det er få uker igjen til de offisielt åpner, og restauranten begynner å ta form.

− Hva kan folk vente seg? 

− Det blir lokal mat med rause, rustikke porsjoner. Vi er kjent for kalven vår, og serverer alltid forskjellige varianter av kalv på menyen. Det blir gode smaker som jeg tror de fleste vil like. Vi er tro mot konseptet vårt, lover Bøge, som også har skrevet en kokebok om kalv og kalvekjøtt.

Menyen er stadig skiftende, akkurat som på Klosteret, men restauranten på Straume vil også ha sin helt egen lunsjmeny som går under navnet «Snaddermat».

10 nye arbeidsplasser

Fra før av er det 12 ansatte i Spisekroken i Bergen. Nå dobles nesten bemanningen med 10 nye ansatte på Spisekroken Straume.

− Vi har rekruttert en god del lokale krefter, blant annet fra Straume og Ågotnes. Alle mine ansatte har fagbrev og jeg er glad for å kunne bidra med arbeidsplasser for faglærte og ta imot lærlinger. Det er viktig å bygge opp yrkesstoltheten vår, sier hun.

Restauranten driver hun sammen med mannen sin Gynther, som også er lærer for restaurant og matfag på Sotra videregåande skule.

BOBLEROMMET: I dette rommet vil Spisekroken servere alt av musserende vin.

BOBLEROMMET: I dette rommet kan du nye musserende vin og god mat. Legg merke til boblelampene i taket.

Shopping og champagne

Spisekroken Straume har en lun og koselig atmosfære med herskapelige og gjennomførte detaljer. Det er ingen spiseplikt, men fristelsene blir nok for store til å la være.

− Vi har plass til 90 gjester. Alle er velkommen her – dette er et uformelt sted hvor de kan ta seg en kaffe, et glass vin, eller spise en god lunsj og middag, forteller restauranteieren.

Restauranten kan også deles inn i to soner, slik at det den ene avdelingen kan lukkes av til private selskap. Her er det også innredet et eget boblerom spesielt for de som liker musserende vin.

− Dette rommet er perfekt for dameklubber! Vi har cava, prosecco og champagner til fornuftige priser – i tillegg til et kjempestort vinkart, sier Bøge, og foreslår:

− Man kan for eksempel kose seg her en lørdagsformiddag med bobler, gode oster og skinker, etterfulgt av shopping?

Lørdag 17. mars er det duket for «Bryggeren og kokkens middag», som består av en 6-retters meny med forskjellige øl til smakfulle delikatesser. Hvis du ønsker å delta, sender du en epost til post@spisekroken.no.

Les også

Meny