Daglig leder Drude Herdlevær i Vestgar Elektro (t.h) og administrerende direktør Yvonne Torgersen Hetlevik i Magnus M. Thunestvedt AS. Foto: vnr.no

Elektrokjempe bygger seg opp på Sotra

edit today

Magnus M. Thunestvedt AS er en av de største og eldste elektroentreprenørene i Hordaland, med base i Arna. I august i fjor kjøpte konsernet Vestgar Elektro. Ved årsskiftet overtok de Westland Elektro, som blir fusjonert med Vestgar nå i mars. Etter oppkjøpene har familiebedriften over 200 ansatte. – Vi befester med dette vår posisjon på Sotra. Mye spennende skjer i denne regionen, og vi ønsker å være med på utviklingen. Vi ser et stort vekstpotensial her, og mange fordeler med å være nær markedet her, sier administrerende direktør Yvonne Torgersen Hetlevik i Magnus M. Thunestvedt AS og styremedlem i Vestgar Elektro.

Fra Rong til Kolltveit

Vestgar Elektro er et ungt firma som ble startet opp av fem medeiere i Øygarden i 2010. Selskapet fikk en «flying start» og ble nominert til Årets Gründer av Vest Næringsråd året etter. Vestgar Elektro har beholdt selskapsnavnet etter fusjonen med Sotrafirmaet Westland Elektro, men er flyttet fra Rong til næringsområdet på Kolltveit. Vestgar har nå 30 ansatte og ledes av Drude Herdlevær, en av de tidligere eierne. – Vi så mange fordeler med å være en del av et stort konsern. Vi kan tilby våre ansatte mer variert arbeid og dra nytte av spisskompetansen som morselskapet har. Det gjør oss også i stand til å ta på oss større prosjekter, sier daglig leder Drude Herdlevær. Hun legger til at selskapet beholder noen av lokalitetene på Rong, som oppmøtested og lager for montører.

Kravstore til lys og varme

Energisparing, mer avanserte tekniske løsninger, samt større krav til dokumentasjon og sikkerhet er stikkord for utviklingen innen elektro-feltet. – Før var det bad og kjøkken folk la penger i, nå ser de også nytteverdien i å ha fokus på gode løsninger knyttet til lys og varme. Det er kostnadsbesparende for kundene i det lange løp. Tverrfaglige leveranser blir mer og mer etterspurt, sier Torgersen Hetlevik. Samtidig er kundene blitt mer opptatt av design, forteller hun. Mange ønsker at lys og varme skal være en del av interiøret i nye, moderne hus. Og i energieffektive bygg stilles det krav til for eksempel lys-sensorer. Også bedriftsmarkedet bruker mer penger på å integrere belysningen med utsmykkingen, for eksempel i ekspedisjonen – det første kundene møter. – Elektrobransjen er i en spennende utvikling. «Aps» som gjør det mulig å sette på utelykten ved hjelp av smarttelefonen mens du er på vei til hytten, er bare begynnelsen, sier Torgersen Hetlevik med et smil. Thunestvedt omsatte i fjor for 165 millioner kroner, Vestgar for 13 millioner og Westland for 19 millioner kroner.  

Les også

Meny