FABTECH: Torill Olsen (sveiser), Gert Chr. Strindberg (daglig leder) og Vivian Vindenes (lagersjef på logistikk)

Fabtech har snart doblet antall ansatte på 8 måneder

edit today

Siden oppstart oktober 2016 har Fabtech hatt store ambisjoner.

– Vi har hatt en kraftig vekst siden oktober. Vi var 12 fast ansatte ved start og nå er vi oppe i 20, opplyser Gert Chr. Strindberg, administrerende direktør i Fabtech, til VNR.

Selskapet har ikke gitt opp drømmen om å ansette flere.

– Vi har en målsetting om å bli 25-30 faste ansatte i løpet av dette året, avslører Strindberg.

LES OGSÅ: Forventer å omsette for 50 millioner

Ser positivt på markedet

For å kunne bli flere ansatte, avhenger det av at Fabtech får enda flere jobber fremover.

– Det er kort horisont i dagens marked og nå i juni vet vi ikke hvor mye arbeid vi har i august og september, sier han.

Strindberg ser positivt på markedet. Hittil har Fabtech levert til et bredt kundesegment innen olje og gass, både landbasert, offshore og subsea, rigg, oppdrettsnæring og landbasert industri.

– Det føles som om markedet tar seg opp. Vi bygger stein på stein med fornøyde kunder og flinke ansatte, og vi ser at det stadig drypper mer arbeid på oss. Er kundene fornøyde, så kommer de tilbake, forteller han.

LES OGSÅ: Fabtech har levert mange oppdrag

Etterspurte «golden welds »

Sveiserne i Fabtech har allerede fått et godt rykte på seg i bransjen. Nylig fikk Fabtech et utfordrende sveiseoppdrag til stansen på Gullfaks B.

– «Golden welds» er et kallenavn for en sveis som må være feilfri på første forsøk. Man har ikke råd til å feile på et slikt offshore-oppdrag – det kan gi tapt fortjeneste på millioner for operatørene. Oppdraget klarte vi fint, alt vi produserte i verkstedet passet da det kom offshore og ingen feil ble gjort i havet, forteller Strindberg.

Fabtech sendte ut ni av sine beste menn, bestående av åtte sveisere og en industrirørlegger.

– Det er kritisk det vi holder på med. De produserte blant annet et komplisert rør, hvor det var åtte punkter og utstikk som skulle passe på millimeteren, sier Strindberg stolt.

NY JOBB: Torill Olsen og Vivian Vindenes er Fabtechs nyeste tilskudd til bedriften.

NY JOBB: Torill Olsen og Vivian Vindenes er Fabtechs nyeste tilskudd til bedriften.

Flere kvinner på laget

I mai fikk Fabtech også inn flere kvinner på laget. For to uker siden begynte Torill Olsen som sveiser, mens Vivian Vindenes ble lagersjef på logistikk for fem uker siden.

– Jeg synes det er veldig spennende og det er kjekke folk å jobbe sammen med, sier Vindenes, og holder godt rundt firmaets ferskeste sveiser, Torill Olsen.

Mai var en spesielt god måned for Fabtech.

– Vi hadde nesten 5000 timer i verkstedet med totalt 30 mann i arbeid. Vi har et mål om å ha 5000 timer i verkstedet hver måned, sier Strindberg.

Les også

Meny