Snacks fra Hellesøy Mat og Vin er bare noe av det du kan få kjøpt på Fiskarbondens Marknad v/Rong senter lørdag 21. juni kl 11 - 16. Foto: Inger Elise J. Økland/vnr.no

Fiskarbondens marknad – nå også i Øygarden

edit today

Fiskarbondens Marknad har frem til nå vært arrangert i Sartor Storsenter. Markedet har siden starten for noen år siden vokst både i omfang og omsetning, og gikk fra å være et prosjekt i regi av Kysteventyret/Gode Sirklar til å bli et selvstendig samvirke ved årsskiftet 2012/2013. Pådriverne har alltid hatt et ønske om å utvide markedet til å være et tilbud også i de to andre kommunene, ikke bare i Fjell. Lørdag 21. juni flyttes markedet til Øygarden for første gang. Et inngjerdet område av parkeringsplassen skal forvandles til et skikkelig sommertorg.

Kan bli permanent

– Vi er veldig spente på dette markedet! I første omgang ser vi på det som et prøveprosjekt. Hvis markedet går bra er det gode muligheter for at Fiskarbondens marknad fortsetter på Rong, sier prosjektleder Linn Turøy. Senterleder Jeanett Hetlevik i Rong Senter gleder seg stort. – Vi synes det er supert at vi får dette til. Det skaper mer aktivitet i Øygarden, og flere vil kanskje få øynene opp for hva senteret også har å tilby, sier Hetlevik til vnr.no. Det er i dag 14 aktører i Rong Senter, inkludert kommunale tjenester.

Barneleker og kafebord

Som en del av markedet blir det aktiviteter, fiskedam med flotte premier, leker og konkurranser for barnefamilier i anledning åpningen av en helt ny bemannet barneparkering i senteret. – Hovedfokuset blir på mat og vi vil plassere ut en del bord og stoler for markedets gjester slik at de kan nyte fersk mat i fint vær, sier Turøy med et glis. Blir det regn har arrangøren en backup-plan: – Ved dårlig vær setter vi opp flere telt.

Lokale skatter

På Fiskarbondens marknad finner du kortreiste matprodukter, kunst og håndverk fra lokale produsenter og unike «skatter» du ikke finner andre steder. For eksempel håndlagede strikkeplagg til små og store, smykker, kniver, blomsterkasser, malerier og lokale bøker. Blant de over 20 utstillerne vil du finne Urtemakeriet, Hellesøy mat og vin og Kystmuseet i Øygarden, i tillegg til mange av de faste som pleier å delta på Fiskarbondens marknad.

Les også

Meny