Følg køen på nett

edit today

Ved hjelp av utplasserte kameraer ønsker Radio Sotra og Vest Næringsråd å få direkteoverført levende bilder fra Sotratraveiene på nett, for å gjøre hverdagen litt lettere for køkjørerne. Planene ble presentert på Desembertreffet til Vest Næringsråd denne uken. Se bildene fra Desembertreffet!

Sjekk flyten

Tenk om du enkelt kunne sjekke flyten i trafikken via PC og mobiltelefon, til enhver tid. Hadde du blitt en time ekstra på jobben i stedet for å sitte i kø, om du hadde muligheten til det? – Hvis trafikken nærmest står stille over store deler av Sotra, kan man like gjerne jobbe en time ekstra eller ta en kopp kaffe til før man kjører hjem. Hvis man kan gå inn på nettet og sjekke hvordan trafikksituasjonen er før man forlater kontoret, vil det trolig lette hverdagen for mange som daglig bruker mye tid i bilen på vei til og fra jobben, sier initiativtaker Rolf Øvretveit, redaktør i Radio Sotra. – Forhåpentligvis vil det også kunne redusere noe av køen, legger han til. Tanken er å plassere ut kameraer på fem ulike steder på strekningen mellom Kolltveit og Drotningsvik, som er tilgjengelige på nett hele døgnet. – Enkeltpersoner og registreringsskilter vil ikke kunne identifiseres på bildene, forsikret Øvretveit tilhørerne på Desembertreffet.

Spleiselag

Næringslivet på Ågotnes er positive til prosjektet, som er kostnadsberegnet til 100.000 kroner. Den foreslåtte fordelingsnøkkelen er:

  • Fjell kommune kr 25.000,-
  • Sund kommune kr 12.500,-
  • Øygarden kommune kr 12.500,-
  • Næringslivet på Ågotnes kr 25.000,-
  • Næringslivet på Straume kr 25.000,-

– CCB, FMC Technologies og Aker Solutions har sagt at de er med på spleiselaget, og dermed er Ågotnes i boks, så nå «kaster» vi oss over næringslivet på Straume, legger Øvretveit til.

På plass før nyttår

Han forteller at planene også har blitt godt mottatt av Regionrådet Vest, som består av ordførere og rådmenn fra Askøy, Fjell, Sund og Øygarden. Fjell kommune skal diskutere saken med Statens Vegvesen i dag, torsdag. – Jeg har tro på at vi skal få dette til. Hvis kommunene bestemmer seg raskt kan vi få kameraene på plass før nyttår, sier Øvretveit.

Les også

Meny